Veckans Recept | Äpple stekt i kanel & agavesirap

Detta är officiellt ett av mina nya beroenden. Tror jag har gjort just detta tre gånger den här veckan bara. Så enkelt och gott. Inte galet onyttigt heller. Perfekt som lite fika eller efterrätt i vardagen. Åt liknande med socker istället för sirap tillsammans med glass för några veckor sedan. Där kom inspirationen ifrån. Hösten har helt klart gjort mig beroende av äpplen och kanel!

  • 1 stort äpple
  • ½-1 msk kanel
  • 1-2 msk agavesirap

  • Smör till stekning
  • Till servering grekisk yoghurt

Skölj och och skär äpplet i små tärningar. Lägg sedan i en skål.
Häll i kanel och agavesirap. Rör om.
Lägg smöret i stekpanna och låt det smälta. Häll i äppelblandningen och stek. Stek tills äpplen känns lite mjuka.

Servera på tallrik med yoghurten.

Gillar

Kommentarer