Världsautismdagen.

Idag är det andra april också världsautismdagen. Dagen autism uppmärksammas lite extra. Tycker det är fint att vi har såna dagar där dom med diagnoser känner motivation att sprida extra budskap och även kanske väcker lite mer förståelse bland folk. Tror att det även finns event på vissa platser i samband med det men är inte helt säker.

Asperger är min diagnos och är en del av autism. Nuförtiden går alla autistiska diagnoser in under autism och delas upp i nivåer. Så jag har har autism nivå 1.
Jag är både tacksam och brottas med min diagnos. Tacksamheten kommer ifrån att jag äntligen fick svar på varför allt är annorlunda för mig jämfört med många andra. Fick en ny förståelse för mig själv och blev förlåtande. Började hitta bättre vägar till att arbeta med mig själv.
Det jag brottas med är livet i sig. Att ha den här önskan att "vara som andra" vilket är sjukt dumt. Det hänger ihop med att kunna jobba och vara självständig även om jag tar steg mot det nu. Önskar att det hade varit lätt för mig från början, att jag inte hade behövt brottas med så mycket saker inombords. Sen såklart om jag hade varit bättre på att läsa av andra personers signaler kanske jag inte hade hamnat i så många utsatta situationer. Som sagt, vet att det är sjukt dumt att tänka så. Måste arbeta på att acceptera mig som jag är. Inte tänka en massa "tänk om". Fast dom flesta dagarna tar jag lite stolthet i min diagnos.

Känner du någon med autism?

Kommer uppmärksamma dagen lite extra på instagram så häng med där!

Gillar