Varför minimalism?

Förr var jag en så kallad shopaholic. Hann knappt få in pengar på kontot för än de var spenderade. Ville ha allt smink jag kunde hitta och en mängd med kläder. Ville se ut som alla bloggerskor jag följde och trodde om jag såg ut som dem kommer jag bli populär. Så var ju dock inte fallet.

För snart tre år sedan klickade det för mig att alla dessa saker gör mig inte lycklig. Dessutom flyttade jag mycket och det va hemskt va många lådor jag hade. Då i den stunden när jag upptäckte minimalism började jag rensa. Rensade bland kläder framför allt för det var lättast att släppa taget om. Släppte taget om min fantasiversion av mig själv.
När jag tillslut i den stunden kände mig färdig med kläderna började jag släppa taget om allt smink jag hade samlat på mig. Även där hade jag någon version i mitt huvud om hur jag skulle se ut och sminka mig för att bli omtyckt. Tittat på youtube och sett va de populära influencerna hade. Trodde jag skulle bli lyckligare och snyggare av att äga mängder med smink. Vet ni vad som hände när jag slängde på alla dessa lager med smink, förutom att jag spenderade en löjlig summor av pengar? Efter några timmar såg för jävligt ut och det såg ut som att jag inte visste vad jag hade gjort. Vilket kanske var halva sanningen. Stegvis började jag släppa taget om sminket som efter lite tanke inte passade mig eller för att jag ägde det bara för att äga. Om jag ska vara ärlig har jag fortfarande sådant smink kvar för jag tänker "tänk om jag vill använda det" och för att det kom från mina favoritmärken. Som tur sträcker jag mig efter dem ibland.

Så varför ska en sträva efter en minimalistisk livsstil? Finns många anledningar men för mig finns det några som gör det mer självklart än andra.

Mer hållbart
Om du inte ständigt köper in nya saker då drar du ner på konsumtion och där med lever du mer hållbart. Sedan finns det dom som kanske ständigt köper nytt och rensar ut det gamla men poängen är ändå att vara nöjd med det du har och inte känna behovet efter mer.

Må bättre
Genom att ha färre saker blir det mindre rörigt hemma och då förhoppningsvis mår du bättre av att ha ett rent hem. Personligen mår jag otroligt bra när mitt hem är städat och i ordning. Tack vare att jag undviker att lägga saker över allt då blir det mer städat och lättare att hålla undan.

Mer ekonomiskt
Går ihop med det hållbara. Eftersom en inte ständigt köper in nya saker då spenderas det inte lika mycket pengar.

Mer tid
Om du har färre saker och inte behöver städa hemmet hela tiden för att hålla det snyggt för du mer tid för annat. Kanske hellre är ute och umgås med vännerna eller kan ta hem dem utan att känna den här klumpen av att det är stökigt.

Gillar

Kommentarer