Vår Valborg.

Vårt firande av valborg var väldigt enkelt. Började sent på eftermiddagen. Nästan kvällstid. Vid sextiden bjöds det på middag hemma hos pappa. Min farmor och storebror kom också dit för att umgås med oss alla.
Det var en en vanlig lyxmiddag som serverades. Förrätt med skagentoast där brödet var lätt stekt i smör. Huvudrätt bestod av en kycklingrätt serverad med ris. Maten gick åt och alla njöt. Till efterrätt blev det så enkelt som glass, inte svårare än så.

Vi skulle försöka ha ett fint ögonblick som familj. Jag, Gubben och Sandrea. Det blev inte riktigt som tänkt. Vi gick mot Riddersvik där det skulle finnas lite marknad och brasa. Precis som när jag gick dit för 20 år sedan. På vägen dit somnade Sandrea i vagnen vilket var visserligen förståeligt. Hon var trött efter dagen. När vi kommer till Riddersvik möts vi av en folkmassa. Har aldrig varit med om att det har varit så mycket människor på ett valborgsfirande. Kändes som att alla i Stockholm kom dit. Antagligen har väl folk saknat det under pandemin och tyckte det var dags att se en brasa. Fanns inte en chans för att ta sig igenom alla människor med barnvagn. Vi bestämde oss istället för att ta en promenad.

Bryggpromenad som kunde leda oss hem igen. Blev faktiskt minst lika bra. En fin stund tillsammans, bara vi för en stund med vårt sovandes dotter. Utsikten och omgivningen där är otroligt vacker och precis som jag minns den som barn. Gamla träd som växer på klipporna. Där det också går att springa runt om en önskar och lossas som att man är mästare på att klättra. Ljudet från vågarna som slår mot klipporna. Människor som är tillräckligt modiga för att bada därifrån redan nu. Precis som när jag var barn.

Gillar