Vår jul

I år blev det som jag hade tänkt mig. Gnistrande ögon. Stort leende på hennes läppar. Kärlek.

Vårt julfirande började redan dagen innan julafton hemma hos pappa aka morfar. Blev precis som en julafton brukar vara hos pappa fast bara med färre där. Vi samlades där vid tre på eftermiddagen. Min bror kom också dit eftersom han skulle följa med oss upp till mamma på julafton. Jul känslan lyste i huset. Tomtenissar stod utplacerade på olika noggrant valda platser, belysning i form av stjärnor i fönster och ljusstakar men även levande ljus på sina ställen. Doften av julmat spred sig.
Maten var som vanligt inte exakt klar när vi var på plats och under tiden vi väntade på att maten skulle bli klar sprang Sandrea runt och busa med allt och alla. Endast en massa hyss och vi kunde se hur det strålade bus i hennes ögon.
Det blev ett enklare julbord. Alla fyllde vi våra tallrikar ordentligt. Oj va gott det var. Sandrea var som sin far och blev besatt av korvar. Hon tryckte i sig flera korvar som hon snodde från sin pappas tallrik.

Till efterrätten kom farmor upp för att fira minijul med oss också. Så då kändes det exakt som julafton när hon var där. Vi blev serverade glass och fruktsallad. Precis som det ska vara. Vi har alltid fruktsallad till efterrätt till jul.
Verkade som alla hade varit snälla i år för alla fick paket. Kan nog hända att Sandrea fick flest paket så hon har nog varit snällast av alla. Så är det nog. När hon fick ett ett stort paket gick hon med till pappa sin med det. Hon lyckades på något sätt bära det trots att det var nästan lika stort som henne.

Själva julafton var blandat med stress och glädje. Vi åkte strax efter tio mot mamma. Hämtade upp brorsan på vägen. Snön hade dessutom landat på marken under natten och vi fick en vit jul. Gubben fick köra försiktigt speciellt efter Norrtälje men vi kom fram utan problem.
Gubben och brorsan hjälptes åt att bära upp alla klappar och maten vi hade med oss. Jag och Sandrea gick raka vägen och hälsade på mamma och Enzo. Var väldigt fint att se dem igen. Även mamma hade pyntat fint hemma. Ljus på bordet, glitter på gardinstången och några tomtar här och var. Julgranen var fantastisk.

Efter lite fika var vi tvungna att försöka få Sandrea att sova. Efter lite om och men gick det. Sedan gick jag ut med Enzo, njöt av all snö som fanns där. Lyste upp inom mig och Enzo av att busa i snön. Lagom till Kalle Anka var vi tillbaka och Sandrea hade vaknat. Klart en måste titta på Kalle Anka på julafton. Sandrea var lagom intresserad dock men satt där en stund och titta. Under tid TVn var på hjälptes vi åt att förbereda vår julmiddag. När vi fick sätta oss och äta kunde mat inte sitta bättre. Tror en äter julmat till överdrift varje år för att en inte ska sakna det under kommande år.

Till sist blev det dags att samlas runt granen även den här gång var det klappar till överflöd. Alla hade varit snälla här. Alla fick vi något som vi önskade oss. Fick både nytta och nöje i mina paket. T.ex. Sandrea fick pennor av mormor och jag fick produkter för att tvätta bort märken efter pennor på väggar och bord.

Vår jul var perfekt! Glädje, tacksamhet och mätta magar. Mer än så kan en inte önska sig.

Gillar