Uppvaknande på nätterna och tidiga mornar.

Vet inte riktigt vad som händer just nu men Sandreas sömn skriker "hej kom och hjälp mig!" och det är första gången jag känner att mammalivet känns lite tungt eller tröttsamt är nog rätta ordet. Ett tag vakna hon klockan sex varje morgon vilket är acceptabelt för att vara en liten och jag får tillräckligt med sömn för att orka med dagen. Nu har hon börjat med att vakna tre på morgonen och vara uppe i två till tre timmar för att sedan somna om och det är där det börjar bli tröttsamt. Hon har gjort det ibland tidigare men nu sker det allt oftare. Nu har det varit så några nätter den här veckan dessutom. Trött minst sagt nu. Om det fortsätter kommer jag kontakta BVC och rådfråga om saken. Tror att det är en period egentligen när hon drömmer mycket och eventuellt mardrömmar som kan göra att hon har svårt att somna om.
Idag blev det klockan fem och det är hanterbart. Misstänker att hon kommer somna igen nu under morgonen men jag har gjort mig redo för dagen så om hon somnar passar jag på att pyssla med mitt.

En välförtjänt morgonlatte!

Igår kväll plockade vi bort julen och om jag ska vara ärlig känns det skönt. Lägenheten blev luftigare igen när granen försvann och kommer slippa skälla på Sandrea som pillar på granen hela tiden. Får se hur det går med den nästa gång, om hon accepterar ett nej och låter granen vara ifred. Att granen försvann gör att jag kan organisera hennes leksaker på ett annat sätt nu. Ska ställa någon korg där granen stod.

När det har ljusnat ska vi ut. Ut till snön och pulkabacken. Hon ska få ha en massa skoj och jag tänkte fota. Nöje för mamma och dotter. Hoppas på en skön dag och att få njuta mycket. Får se hur det kommer att gå. Hoppas på att vi kan undvika bråk till kvällen idag. Men en vet aldrig när tröttheten skapar en explosion. Så länga dagen blir fin med minimalt med tjafs är jag nöjd och glad. Hon är ju generellt en glad unge. Tacksam för det!

Btw! Kul att få bli taggad i Best of Nouw, välkomna nya läsare!

Gillar