Trollmor | Sociala medier välsignelse & förbannelse

Just precis vad jag känner mig som just nu. Trollmor till en trollunge. Ne men skämtsamt så känner jag mig trött. Otroligt trött. Detta gör också att jag tycker att jag ser trött, sliten och tråkig ut (i bakhuvudet vet jag att det är en inbillning).Vill göra något som piggare upp mig eller gör att jag känner mig fräschare. Vet inte vad? Några förslag? Försöker testa nåt nytt med att sätta upp det längsta av håret. Hiss eller diss? Eller kanske bara för dagar när en är hemma och chillar och vill ha håret ur vägen.
Finns ett sug efter att färga håret men vet ni efter förra fiaskot när jag sist skulle försöker göra mig fräsch och håret gick av så vågar jag faktiskt inte. Rädd för att det ska gå av nu för det minsta lilla även om det har repat sig ganska bra nu. Dessutom har jag lyckats få en del av min egna hårfärg och tänker ju faktiskt försöka spara ut det. Vill spara håret så att det bli lång (ge mig tålamod någon snälla!). Har inte haft långt hår på flera år nu så känner att det är dags för det.

Även om min självkänsla och självförtroende är ganska bra nuförtiden kommer det med jämna mellanrum dagar då jag tittar i spegeln och tänker "urk" och börjar jämföra mig själv med folk på sociala medier istället för att bli inspirerad. Speciellt dagar då jag känner mig trött och sliten ökar risken enormt för den tankegången. Sociala medier kan verkligen vara både en välsignelse och en förbannelse i dessa lägen.
Älskar när det boostar mig till att skapa och jag får en kreativ kick men när det går över till det negativa då är det verkligen inte bra. Försöker påminna mig själv om att det troligen inte är så perfekt i verkligheten för dessa människor. Kanske till och med lägga bort telefonen och fokusera på annat. Det är verkligen otroligt lätt att bara sitta där och scrolla vidare och sänka sin självkänsla bit för bit istället för att släppa det och göra något som en faktiskt mår bra av.

Egentligen lever vi alla ett unikt liv och det går inte att jämföra. Alla har olika förutsättningar och får olika kort här i livet. Vissa saker kan vi kontroller och andra inte. Försöker göra det bästa av det en får. Är det inte så?

Kan ni hamna i en sådan ond spiral där ni sitter och jämför er?

Gillar

Kommentarer