The Blue Eye

På vår fjärde och sista dag i Saranda besökte vi en källa/flod som heter Blue Eye. Det är den djupaste källan i Albanien. Ingen har simmat till botten för att det är för farligt. Går inte att ta sig ner helt enkelt. Hade hört talas om platsen när jag såg en dokumentär om Albanien när jag precis lärt känna gubbis. Blev glatt överraskad när han berätta om att den låg i närheten och att vi kunde åka och besöka platsen.

Mitt ansikte när jag börjar känna hur kallt det är i vattnet.

Det var så otroligt vacker där. Som att vara i en djungel nästan. Skulle utan problem kunna tänka mig att ha ett hus precis vid den floden där ute mitt i naturen. Tur i oturen är det ett naturreservat. Bra att dom försöker skydda vackra platser som denna.
Om en ville så fick man bada men inte ens jag som svensk skulle bada där. Iskallt. Kanske ni som gillar isbad skulle kunna ta ett dopp där utan problem. Efter någon minut i vattnet började fötterna göra ont. En sån kontrast för solen smälte bort en där men i vattnet var det som is. Det var dock några som hoppade i. Antagligen för att säga att dom har badat där för tror inte att dom njöt.

Bakom mig är källan där ingen har nåt botten.

Om ni någon gång åker till Albanien så rekommenderar jag verkligen att besöka Blue Eye. Som sagt, otroligt vackert!

Gillar

Kommentarer