Tar inte lång tid att göra sylt

Jag har alltid trott att göra sylt är ett svårt och stort projekt. Att det tar timmar att göra. Farmor brukar koka sylt och har sett hennes stora kastrull. När familjen har gjort äppelmos har det pågått hela dagen. Troligen berodde det på mängden dom gjorde efter som min familj har bär och frukt på tomten. Så nyhet för mig. Det tar inte så lång tid fick jag reda på från Claras blogg. Idag följde jag hennes recept som jag sett för några månader sedan. Gott och larvigt enkelt.

Allt som behövs är syltsocker och bär/frukt. Min mamma sa att om en har pektin hemma och vanligt socker kan en använda det istället men syltsocker har redan pektinet i sig.
Ta två delar bär och en del socker. Värm upp i en kastrull tills det puttrar och låt det sedan koka i fem minuter. Häll upp sedan i en ren burk. Jag tänker att vi kommer äta upp sylten ganska snabbt så brydde mig inte om att koka/värma burken men du vill att sylten ska hålla längre värm upp innan du heller i sylten.

Stolt över min sylt!

Gillar