Tacksamhet.

Tacksamhet. Nyckeln till mitt välmående. Att faktiskt beundra det som är bra i livet. Som är vackert. Det som ger mig glädje. Både små som stora. De viktigaste är de små sakerna. Har märkt att de små förgyller vardagen. Det är är så lätt att låta det passera när det själva verket är nyckeln till en bra dag. T.ex. att maten blev god, dottern gav ifrån sig ett härligt skratt eller att det var bra väder. Just det som är så lätt att ta för givet.
De stora sakerna är nästan ännu lättare att ta för givet. Tak över huvudet, mat på bordet och kläder. Beroende på ens uppväxt såklart. Kan säga att jag växte upp med ha det rätt gott ställt. Det var inte för än jag gick igenom en tuff resa jag insåg hur tacksam jag egentligen borde vara för dessa stora ändå så självklara sakerna i mitt liv.

Nästan varje morgon skriver jag ner tre saker som jag är tacksam för. Både små och stora. Det kan vara ytliga eller väldigt djupa. Kan vara saker som hänt eller som känns bra inom mig. Bara något som jag är tacksam över. Tycker att det får dagen att börja på ett mer positivt sätt. Börjar dagen med att tänka på allt som är bra här och nu istället för att funder på vilka problem jag kan stöta på under dagen eller stötte på dagen innan.
Om jag kommer ihåg försöker jag skriva ner positiva händelser som hänt under dagen på kvällen men reflekterar gärna i slutet av veckan och skriver ner det positiva som skett under veckan. Även ett sätt att avsluta veckan på ett bra ställe. Att få ett litet leende på läpparna över att det faktiskt hände en hel del bra och positivt.

Gillar