Ta vara på tiden själv | Mål för vecka 40

Hej vecka 40! Startade min vecka med lite extra mys efter att ha lämnat lillan på förskolan. Gick förvånansvärt bra att lämna henne trots hon var bort i två veckor. Ingen har ringt heller för att be mig hämta en upprörd tjej heller. Håller tummar och tår för att det ska gå bra idag.
Under mitt mys tändes ljus för första gången på år och dar. Första gången sen lillan föddes tror jag. Kanske gjorde det vid jul. Minns inte riktigt. Kändes väldigt lägligt när det är grått och ruggigt ute. Hade tänkt titta på youtube samtidigt som jag njöt av min frukost men tänkte sedan nej det ska jag inte göra. Ska vara här i nuet och uppskatta min frukost till max. Göra en sak i taget. (Okej tog lite bilder men sedan släppte jag det) Kändes lite som vardagslyx att tända ljus eftersom det inte är något jag gör ofta. Det kändes mer som att jag åt frukost när fokusen låg på den. Ibland när en tittar på TV samtidigt som en äter kan det ibland känns som man inte åt.

Blev påmind igår i en video av Matt D'avella att vi sällan tar vara på tiden vi har för oss själv. Att vi ständigt sitter med telefonen eller gör en massa saker samtidigt. Tar inte en stund för oss själva och kommer ikapp med tankar och känslor. Tydligen väldigt nyttigt i relationer att vara ifrån varandra och ha tid för sig själv. Att få sakna sin partner kan göra att relationen varar längre. Kändes lite uppmuntrande med tanke på min distansrelation till Gubben i Albanien. Även om dom i en sådan form av studie kanske inte tänker att en ska vara ifrån varandra så länge som vi är. Men nu kommer det max blir tre månader i taget.
Jag trivs dock väldigt bra med att vara själv. Kan pyssla mitt och dyka in i mina intressen utan att tänka på någon annan. Trodde faktiskt att det skulle bli ett stort problem när jag sparka ut mitt ex men nu är jag så van vid det. Uppskattar min ensamma stunder ännu mer nu när jag har Sandrea. Min kropp och knopp får en chans att lägga fokus på något annat.

Mål för veckan

  • Göra en sak i taget
  • Slipa och olja köksbordet
  • Ha minst en timma om dagen då jag återhämtar mig

Den här veckan tänker jag lägga fokus på återhämtning när jag är själv hemma. Gör några måste och sedan göra det jag känner för. Känslolivet behöver de efter dessa två veckor av kaos. Om det är att ligga i sängen och sova eller om det är att spela på datorn så spelar det ingen roll. Bara stänga av hjärnan lite och fokusera på mig själv.

Gillar

Kommentarer