Slutat amma

Gått sju dagar sedan jag sluta amma. Känns märkligt. Närhet som saknas. En ny närhet har skapats. Amning har bytts ut mot en annan form av närhet. Sitta i knät. Ligga på magen över min kropp, som hon gjorde när hon var lite. Men det känns konstigt att inte ge henne den tryggheten i form av bröstet. Det har varit det först jag har gett sen hon föddes för att trösta när hon är ledsen, sjuk eller bara vill ha närhet. Det har varit väldigt svårt för mig både fysiskt och psykiskt. Vill ge henne bröstet när hon är ledsen samtidigt som hon inte vill ha det längre för hon tror att det ska smaka salt. Japp körde den metoden. La saft som klister och sedan salt på det. Första dagarna var jobbigast. Brösten läckte när hon grät. Dom gjorde ont, var tvungen att tömma dem med jämna mellanrum. Var obekvämt att ligga på mage i sängen för att det var så spänt. Nu försöker hon inte ens be om dem.
Den ljusa sidan är att jag får en ny frihet. Behöver inte vara jag som får henne att somna. Hon sover bättre. Vakna bara en gång efter att vi hade lagt oss för natten. Vakna två gånger innan vi somna var av ena gången somna hon om av sig själv. Kände att jag hade fått sova. Utvilad.

Gubbens arbetskamrat

Tack vare att den utvilade känslan lyckades jag få lite gjort. Ni vet ju vid det här laget att det är lätt att komma efter med hemmet när barnet är sjukt. Idag lyckades jag hinna ikapp lite. Gjorde rent på diskbänken, dammsög och tog en promenad.
På eftermiddagen hade vi ett läkarbesök inbokat. Sandrea skulle få en koll eftersom hon fortfarande hostar en del, haft feber igen och skrek av smärta natten till igår. Var så illa att vi åkte in till akuten. Läkaren gjorde en ordentlig genomgång av henne. Kände på mage och hals. Lyssna på mage, hjärta och lungor. Tittade på öron och hals. Hon såg inget fel. Skrev ut en ny hostmedicin åt henne. Sa att hon hade en väldigt låg misstanke om att det kunde vara urinvägsinfektion igen eftersom hon hade feber men trodde inte det helt eftersom hon har förkylningssymtom. Men om hon skulle bli dålig i allmäntillståndet skulle vi åka in till akuten med henne. Känns som det är generella regeln när det gäller små barn om en inte kan träffa en läkare med det samma på vårdcentralen, akuten.

Efter läkarbesöket som Sandrea skötte utan gnäll gick vi hem till morfar för att få lite miljöbyte. Lyckades till och med matcha med att morfar kom hem. Annars hade vi tagit en fika med min styvmor. Innan fikat traskade vi runt i trädgården lite. Mest för att jag ville få till ett gäng söta bilder på henne och mig. Några fick jag till men mesta av det var oanvändbart enligt mig.

Gillar