Sjukstuga igen

Jaha nu var det dags igen. Konceptet som kallas förskola erbjuder en rad varianter på virus. För två veckor sen hade vi magsjukan och nu någon form av förkylning. Började igår kväll. Blev orolig när hon fick feber på över 39 och inte hade några konkreta symtom. Rådfrågade med 1177 efter att ha köat i telefonen där. Började på könummer 66 och arbetade mig sakta neråt. Dom misstänkte att det kunde vara förkylning och att dom skulle ringa tillbaka om ett par timmar efter att hon fått alvedon. Hennes feber gick ner och när hon sov hörde jag hur det lät när hon andades.
Under natten var febern upp igen över 39 och hon fick mera alvedon. Sov oroligt gjorde hon, var som en sugpropp på mig. Sedan var det samma visa på morgonen fast ännu högre feber. Hon har sedan sovit en hel del under dagen. Haft några busryck men varit allmänt låg och trött. Ingen aptit direkt. Levt på gurka, glass och pommes. Kört på hennes favoriter som säkert kort. Hennes feber har gått upp igen. Har hostat ett fåtal gånger under dagen.

Tycker det är så svårt det där att veta när en är överbeskyddande och paranoid eller faktiskt får en rimlig anledning till att börja bli orolig. Klart en tycker synd om sitt barn och blir orolig när hen är sjuk. Men att veta när gränsen går och läkarvård bör sökas? Jag försöker följa 1177 guide när det gäller feber. Ringer dem när jag blir orolig för att lugna mig.
Jag är väl den som är mera lugn och rationell av mig och gubben. Fast ibland kommer tanken, är det nåt jag missar nu. Tänk om det är värre än jag tror? Får se om jag ringer läkaren imorgon om febern fortfarande vill upp och spöka på 39.

Ni som har barn, hur tänker ni när barnen är sjuka?

Gillar

Kommentarer