Semester på semestern

I fredags kom vi tillbaka till Pogradec efter vår semester på semestern. Vi har haft härliga dagar i Saranda. Vi alla njöt ordentligt av allt bad.
Vi anlände till byn utanför Sarande klockan fyra på morgonen efter att har kört hela natten. Sex timmar från Pogradec. Vi bestämde oss för att börja vår semester vid poolen på hotellet. Mjukstarta lite. Sandrea fick testa sin badring mera och började älska den. Hon blev också bästa kompis med gubbens vänner. Ska jag vara örlig njöt jag som bäst vid poolen. Enkelt att äta när en ville, vila och se efter Sandrea.

På kvällen åkte vi till ett slott som låg högt upp på ett berg. I slottet fanns det en restaurang och efter den varma bilresan dit passade det fint med en varsin öl. Självklart var vi tvungna att ta klassiska turistbilder där. Jag och Sandrea med staden bakom oss.

Andra dagen åkte vi till havet och Sandrea tyckte det var minst lika roligt att bada där. Jag verkade bli brunare för varje liten sekund jag spendera i solen också. Den här stranden låg en kvart ifrån vårt hotell vilket vad alldeles lagom. Dock trivdes vi inte så bra på den stranden då getingar gärna surrade runt oss och jag fick lite lätt panik över det.
Det som var såklart roligast var att se det där lilla trollet ha kul i vattnet. Ibland tror jag att hon egentligen är en vattenapa och inte människa.

Tredje dagen åkte vi till en finare strand. Stenstrand men mycket finare. Vattnet kändes finare här. Lite längre bilresa. En timma bort men tacksamt nog sov Sandrea på vägen dit och hem. Vi var hela förmiddagen här. Åkte tidigt för att försöka undvika värmen så mycket som möjligt men det är lättare sagt än gjort här i Albanien på sommaren.
Vi turades om att ta hand om Sandrea vilket var tacksamt. Skönt att få lite avlastning så att en själv kan få ha lite roligt i vattnet.

Dag fyra får ett eget inlägg.

Gillar

Kommentarer