Säsongsrecension | Titans Säsong 1

Betyg: 8/10 | Genre: Action, Äventyr, Drama | Teagan Croft, Brenton Thwaites, Anna Diop, Ryan Potter, Alan Ritchson, Minka Kelly

A team of young superheroes led by Nightwing (formerly Batman's first Robin) form to combat evil and other perils.

Mina tankar om säsongen: Jag kom över serien av en händelse på Netflix. Slutade med att jag såg klart säsong 1 på 11 avsnitt inom loppet av två dagar. Det säger en del om vad jag tyckte, spännande.
I första säsongen får vi lära känna de olika karaktärerna. Dick som är i konflikt med sig själv och vill lägga tiden som superhjälte bakom sig. Rachel som har en mörker inom sig och är på flykt. Gar som fick sina superkrafter när en doktor räddade livet på honom. Dawn och Hank, paret som slåss mot kriminella som är gamla vänner till Dick. Sist med definitivt inte minst, Kory som har tappat sitt minne och hoppas på att Rachel är nyckeln till att få tillbaka sitt minne.
I första säsongen ligger fokusen på Rachels historia och hennes krafter. De övriga karaktärerna försöker hjälpa henne så gott dom kan genom att skydda och hjälpa henne förstå sina krafter.
Trots att fokusen ligger mycket på Rachel har dom inte glömt bort att berätta de andras historier, Dick for en hel del ljus på sig i form tillbakablickar till hans tidigare liv i Batmans skugga.

Första säsongen är en bra uppbyggnad inför kommande säsong. Som många första säsonger får du lära känna de olika karaktärerna, speciellt när det är i formen av följetång. Det var aldrig tråkigt, varje avsnitt hade ett syfte och spänning, ville hela tiden veta vad som skulle ske i nästa avsnitt. Till nästa säsong kommer jag förvänta mig lite mera hjältedåd. Nu handlade det mest om att lösa sina egna problem (speciellt Rachels) och inte så mycket om att hjälpa människor i nöd.

Du kan endast se serien på Netflix.

Gillar

Kommentarer