Rensning i garderoben | Capsule Wardrobe på gång?

I helgen fick jag inspiration till att rensa i garderoben. Undersökte capsule wardrobe, där har man i princip ett fåtal plagg som är tidlösa, kläder blir aldrig omoderna. Många har även en max gräns av hur många plagg dom får ha i garderoben som t.ex. du får bara har 50 olika plagg och även en garderob för sommartid och vintertid. Det är ju en stor utmaning och det är inget du kan ordna på en dag om du är som jag och har haft en enorm klädsamling. Jag har rensat i omgångar under året men min klädstil har varit så splittrad, nu äntligen börjar jag hitta min stil på kläder och då är det lättare att rensa.
Jag kände att till en början ska mina kläder verkligen få plats i garderoben utan att den får se överfull ut. Organiserade om även så att mina kläder förvarades på ett lämpligare sätt och jag lättare kunde se vad jag har, t.ex. mina byxor har jag hängt upp istället för att behöva rota igenom hyllorna för att få tag på den byxan jag vill ha. Jackorna lyckades jag rensa ut ur så pass bra att jag fick plats med dem i min garderob med bara en dörr.

Totalt har jag nu rensat bort 2 ½ stora papperskassar med kläder som sedan ska iväg till någon form av återvinning. Jag var väldigt hård mot mig själv när jag rensa. Hade några regler som jag följde, om jag inte har använt det under senaste året, om jag inte älskar plagget och om jag är tveksam då får jag inte behålla plagget. Men insåg när jag var klar att jag har en del kläder i tvättkorgen också så måste gå igenom den inanna jag är 100% nöjd med mig själv och resultatet. Men redan nu känner jag mindra panik när jag tittar in i min garderob.

Gillar

Kommentarer

Iza,
Jag rensade också garderoben i helgen! Det var tufft, gav bort hela min del av ena garderoben till sambon för att endast ha en "liten" garderob för mig själv. Jag har också många stilar men jag har fått inse att jag aldrig kommer ha bara en...
reprogram.blogg.se