Personlig Utveckling

För många är det väldigt viktigt att utvecklas som person och även för mig. Vi vill bli en bättre människa, göra bättre ifrån oss och vi vill lyckas i livet.

För mig är det viktigt att uppmärksamma framstegen jag gör, bli bättre på att ge mig själv beröm och faktiskt vara nöjd med det jag gör. Tänker inte vara beroende av att någon annan ska finnas där för att berömma mig, ska vara min egna hejarklack. Vill och försöker peppa mig själv till att göra mer av det jag mår bra av. Jag börjar sakta men säkert bli bättre på det.
Något som jag har tänkt på de senaste dagarna är att faktiskt att uppmärksamma när jag gör något som inte håller för mig, när jag gör något som inte gynnar mitt mående trots att det är något jag vill göra. Detta kan vara allt från relationer, kost och nöjen. I min utveckling är det väldigt viktigt att jag bara lägger energi på sådant som gör att jag mår psykiskt och fysiskt bra.

Ibland i sin utveckling måste du även ta några steg tillbaka av olika anledningar, det kan vara saker som händer i livet eller så upptäcker du att du är på väg i en riktigt som du inte alls tycker om. Tror det är nyttigt att ta en stund då och då för att fundera på om man är den personen man vill vara eller om man till och med sätter för höga krav på sig själv. Helt enkelt ta en funderar på vad du gör i livet.
Jag har flera gånger funderat på vart mina fötter för mig, ibland orkar jag inte bry mig men ibland stannar jag faktiskt upp och funderar på ifall det här är vägen jag vill gå. Mår jag bra av dessa val, varför väljer jag på detta sätt. För mig är det ett framsteg att jag börjar fundera på vad jag gör för val och om det gynnar mig.

Finns tillfällen då det är svårt att utvecklas, kan vara att du umgås med människor som drar ner dig, bor på fel plats eller att det helt enkelt har hänt mycket saker så att du inte har kraften att fortsätta framåt. Kan relatera till alla tre punkter. Då kan du behöver tänka om och rensa i ditt liv lite. Umgås mindre med personer som drar ner dig, flytta om du har möjlighet eller försöker lösa det som händer i livet. Bara genom att inse att det behövs göras utvecklas du som person.

Gillar

Kommentarer