Påskafton i sin bästa form

Den här påskafton började redan klockan sex på morgonen. Sandrea hade bestämt att hela hushållet skulle väckas till liv då och ingen gick emot hennes vilja för den delen heller. Morfar gjorde några tappra försök till att gå och lägga sig igen men lika fort kom Sandrea för att ropa på honom för att han skulle gå upp. Vid halv åtta satt vi alla vid frukostbordet. Blev enkel frukost eftersom vi visste vad som vänta oss till eftermiddagen.
En stund efter frukosten fick Sandrea påskpresenter från sin morfar och hans fru. Allt låg i en söt kasse och inslaget. Jag blev förvånad över att det låg tre paket där i och en bok. Hade inte väntat mig så mycket. Sandrea var ivrig för att öppna och bad mig om hjälp. I första paketet hittade vi en hink och en spade. Jag förstod genast anledningen bakom den presenten. På gården där vi ska flytta finns det en sandlåda för barnen att kunna leka i och min lilla tjej älskar sandlådor. Nästa två paket var i samma tema men på fyra hjul. Ena var en blå hjullastare och den andra en traktor.

Lite senare var det dags att hitta påskägg i trädgården. Lite ovetandes om det var hon minsann. Bad pappa/morfar gömma paketet under tiden vi förberedde oss för att gå. När vi kom till baksidan av huset fann hon ägget och blev genast exalterad över att se det. I påskägget från mig och Gubben hitta hon först en dinosaurie (macroplata, ja jag kan dinosaurier nu för jag läser upp alla dinosaurier för Sandrea när hon ska sova ofta), fruktgodis, chokladägg, torkad mango och såpbubblor. Hon blev såklart glad över allt. Framför allt bubblorna. Hon fick se såpbubblor för första gången när vi var i Albanien och blev helt tokig i det så det var en självklarhet att det skulle vara med i ägget.

Eftermiddagen började lite gnälligt då Sandrea var hungrig utan att helt erkänna det när hon väl fick mat. Hon skulle leva på jordgubbar tyckte hon eftersom det hade hon fått lite i väntan på maten. Förutom jordgubbar fanns det mycket annat gått, det hade dukats upp till ett fantastiskt påskbord. Kändes nästan som att vi var på en buffé på en fin restaurang. All mat var så himmelskt god. Speciellt de knäckiga skalen med svampfyllning. Åt tre stycken för att det var så gott. Kan erkänna att det måste ha blivit totalt tre portioner. Får sådan aptit när jag har sällskap när jag ska äta.

Vi var alla samlade. Jag, Sandrea, brorsan, pappa, min styvmor och farmor. Det vanliga gänget som är här borta. Familjen i västerort. Var mysigt att få spendera påskafton tillsammans. Lite skratt, lite suck och lite trevliga konversationer. Precis som det ska vara. Lite av varje.

Kan hända att jag inte borsta håret idag och var lite trött utan att erkänna det....

Den himmelska påsktårtan som min styvmor bakade. Kan ha tagit 3-4 bitar....

Gillar