Morgonstöd & Budget

God morgon! Hoppas ni har sovit gott och fått en bra start på dagen! Jag har varit morgonstöd åt min mamma. Idag går hennes flyttlass mot Sverige och dom skulle komma vid klockan åtta så jag ringde för att se till att hon hade kommit upp. Det hade hon lyckats med så vi tog morgonkaffet tillsammans. Sedan råkade Enzo väcka lilla damen när han hoppa ner från sängen så där tog min lugna stund slut men som tur ligger hon och sover nu. Ger mig några lugna minuter.

Har nu suttit med en budget inför kommande månad. Måste säga att det känns ganska hoppfullt. Gäller att följa min budget bara. I teorin ska det gå utan några större problem och har dessutom rundat uppåt i vissa fall så jag bör faktiskt kunna leva rätt flexibelt men ändå kunna spara en del under kommande månad.
En del av mig skulle vilja köra mera kontanter än kort. Gjorde det förr för att det var lättare att hålla koll på pengarna då, tog alltid ut mina matpengar i kontanter. Med kortet är det så lätt att en bara drar och sen tänker en inte på hur mycket som faktiskt har gått åt.
Tanken är nu att göra en budget inför varje månad. Vill göra mera medvetna val när det gäller min ekonomi och spara till sådant jag verkligen vill göra eller som det blev den här månaden, ha en liten buffert ifall det skulle knipa sig. Nu när jag har barn måste jag verkligen ta min ekonomi på allvar och sköta den ordentligt. Ändra vanor vilket inte alltid är så lätt men jag är på god väg.

Gillar

Kommentarer