Min vecka 37

Den här veckan har haft lite blandat i sig. Började min vecka med att ta tag i källaren. Organiserade bland mina kläder vad som skulle skänkas och slängas. Va skönt att börja veckan med att göra något som hade behövs göras länge. Ska förhoppningsvis få iväg allt snart. Trodde faktiskt att jag skulle hitta mera kläder där nere än vad jag gjorde. Kanske redan fått iväg någon omgång som jag inte kommer ihåg?

Den här veckan har höstkläderna verkligen kommit till användning. Hösten och den underbara kylan som tillhör är verkligen här. Jag njuter nu för fullt att mysa i stickade tröjor och försöka göra snygga looks med det. Som jag har nämnt många gånger så är hösten min årstid.

På tisdagen var det äntligen dags för att sova över oss pappa. Såg framemot det lite. Kul för Sandrea att sova över hos sin morfar. Det har vi bara gjort en gång tidigare under mindre trevliga omständigheter. Sandrea blev trött ganska snabbt på kvällen så vi kröp i ner i soffan på nedervåningen där hon kunde få somna i min i lugn och ro annars hade hon varit för nyfiken på sin morfar.

Hade med mig min bok som jag verkligen har kommit in i att läsa. Det har blivit en del av min kvällsrutin igen. Läser några sidor efter att jag har skrivit av mig. Ett sätt för huvudet att koppla bort lite innan det är dags att sova. Köpte den här boken på Ica faktiskt och är både lite spännande och mysig på samma gång.

Under onsdagen var det dags för mitt läkarbesök som ni fick läsa om igår. Efter läkarbesöket träffade jag äntligen Petra igen. Inte sett henne sen jag åkte till Albanien. Vi har försökt träffas några gånger sen vi kom hem men har alltid varit något i vägen. Sandrea som blivit sjuk eller annat.
Vi gick till ett mysigt fik. Latte och en bakelse blev det efter att vi hade stått och funderat ett tag på vad vi skulle ha. Hon som stod kassan tittade lite undrandes på oss när vi stod där och fundera men blev glad när vi väl bestämt oss. Kom fram till att det var lite lugnare att fika utan min kära dotter med. Tiden försvann verkligen. Helt plötsligt hade det gått nästan två timmar. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Som det brukar bli när vi träffas.

På eftermiddagen kom mamma på besök. Fortfarande här. Glatt återseende. Sandrea blev överlycklig över att få träffa sin mormor igen och Enzo. Även om Enzo mest ignorerar henne. Hon kom som en glad hund mot dörren. Om hon hade haft en svans skulle den ha viftat.
Fick min andra dos av vaccinet torsdag förmiddag. Var en skön känsla av att ha det avklarat. Nu kan jag känna att jag har gjort mitt för att få en slut på pandemin. Under torsdagen hjälpte mamma mig att organisera i köket. Mycket behövligt. Hon är otroligt bra på att se hur en kan placera saker så att det ser bra ut och är praktiskt. Precis vad jag vill ha. Som belöning till oss bakad jag kladdkaka. Var ett bra tag sen jag bakade en enkelt kladdkaka. Oj vad god den blev. Helt lagom söt.

Fredagen blev en ganska seg dag. Mamma blev sjuk och jag kände mig ganska seg efter sprutan. Var ganska skönt att ha Sandrea på förskolan då. Försökte hitta lite energi till bloggen och handla inför helgen. Spelade lite The Sims men var inte riktigt i rätt känsla för det. Men vår lördag blev ganska mysig. Småbarnsång för mig och min lilla dam. Hon var dock lite trött och blyg för en gångs skull. Skulle helst sitta fast mot mig men sen när äggen och sjalarna kom fram då blev det genast roligt. Tror hon trodde att jag skulle lämna henne där men det skulle såklart inte ske. Satt där på marken på en filt med henne. Babysången skedde inne men småbarnssång kör dom ute om det går.

Något som nästan har blivit en grej när mamma är på besök är att beställa kinamat. Det blev inget undantag i lördags. Vågade dessutom testa nåt nytt. Biff med lök och purjolök. Alla blev mer än nöjda med den middagen. Lördagsmys. Försöker annars att undvika att beställa mat nuförtiden. Ska vara extremt sugen eller trött för att göra det.

Positiva händelser under veckan

  • Sandrea tycker om att bli lämnad på förskolan
  • Sov över hos pappa
  • Träffade Petra
  • Gick bra att åka kommunalt
  • Fick en bra läkare
  • Mamma och Enzo kom
  • Tillåtit mig själv att vara seg
  • Sandrea har fler tänder på väg

Gillar

Kommentarer