Min minimalismresa | Vad jag vill arbeta på

Blir hårdare mot mig själv med det jag tar in i mitt hem

Ibland händer det fortfarande att jag inte tänker på vad jag köper eller tar hem. Vill helt enkelt bli mera medveten och gör mer medvetna val. Oavsett vad det är för materiell sak vill jag tänka igenom beslutet att ta det hem. Fundera på om jag är i behov av det och har jag funderat på att skaffa det tidigare.

Bli bättre på att släppa taget om saker

Jag har nämnt i tidigare inlägg att jag tycker att det bästa sättet är att rensa i omgångar och det står jag vid. Även fast jag själv gör det så finns det många saker som jag antagligen borde kunna släppa taget som jag inte gör. Kan vara att jag tycker att det har för högt värde för att bara slänga eller ges bort. Drömmer kanske om att faktiskt använda det. Egentligen borde jag inse att om jag inte har använt det på ett riktigt bra tag kommer jag inte använda det igen.
Det svåraste för mig att rensa är filmer och smink. Allt annat inga problem. Filmerna är nog på grund av att jag har samlat på det i så många år och jag är en sån person som gärna ser om filmer. Sminket är för att det är en hobby även om jag har gjort stora framsteg i att rensa där. En gång i tiden fyllde jag en hel lite byrå med smink. Nu räcker en byrå låda för nästan alla mina skönhetsprodukter.

Organisera smartare

Efter att en har rensat i flera omgångar så är en smart organisering viktigt. Allt har sitt hem. Du vet exakt var du har det. Jag har en grund i min organisering men det blir lätt att det ser ut som ett bombnedslag där sakerna ligger. Skulle behöva dela upp saker och ting i själva förvaringen så att jag slipper bombnedslagen i lådorna eller skåpen. Även skapa lite kategorier.

Gillar

Kommentarer