Min förväntning av mammalivet VS verkligheten

Tror många som jag hade en bild av hur livet som mamma skulle vara. För mig blev det inte alls som förväntat.

I mitt huvud skulle jag städa varje dag för att hemmet skulle se perfekt, träffa vänner så ofta som möjligt, göra aktiviteter ihop med Sandrea, laga god mat varje dag och baka skulle jag också göra för att alltid vara redo för besök. Jag förväntade mig också att jag skulle få sömnbrist och vara trött hela tiden samtidigt som jag skulle lyckas med detta. Tanken var att Sandrea skulle helammas. Trodde inte att jag skulle lyckas duscha eller hålla mig fräsch på någon nivå.

I verkligheten är hemmet i perfekt skick en till två gånger i veckan. Min prioritering är att hålla köksbänken ren, resten tas när energin finns. Tvätten viks en gång i veckan, när korgen med ren tvätt har blivit full. Försökte vara "duktig" ett tag och vika tvätten varje kväll när Sandrea hade somnat men insåg sedan att den tiden behövs för återhämtning och valde att prioritera det.
Matlagning sker antingen i storkok eller så snabbt och enkelt som möjligt. Här har vi varken tid eller lust till att stå framför spisen allt för länge. Första gången jag skulle baka efter att mamma hade åkt tog det en timma att få ihop en smet till en äppelkaka. Fick springa fram och tillbaka mellan den pågående smeten och Sandrea som ville ha min uppmärksamhet. Så baka är inget jag kommer göra allt för ofta.

Det blev ersättning kombinerat med amning. Hade ingen aning om hur ont det skulle göra att amma och att det skulle bli som sår på bröstvårtorna första tiden. Att jag skulle få ångest inför att mata mitt barn. Ersättning blev min räddning och sedan började jag kombinera. Nu får hon mest ersättning om det ska göras något. Utan ersättningen skulle det vara svårt att få ihop min vardag. Dock är det skönt att jag kan amma också för det är så mysigt när det väl slutar göra ont.

Det roliga är att det som förväntades att gå mindre bra går hur bra som helst. Jag får sova på nätterna. Sandrea vaknar 1-2 gånger per natt för mat och somnar om så fort jag för henne till bröstet. Känner mig utvilad när jag vaknar på morgonen.
Kan sätta henne i sin babysitter i badrummet medan jag duschar

Det ska bli spännande att se hur mina förväntningar kommer mötas av verkligheten i takt med att hon blir äldre. Vad kommer bli lättare och vad kommer blir svårare? Det får framtiden utvisa.

Gillar

Kommentarer

Artbyellinor
Artbyellinor,

Sånt här är så intressant att läsa tycker jag! Känner igen mig mycket, vad viktigt det är att ta vara på återhämtningen även om man vill få en massa saker gjorda när bebis sover. Blir så otroligt imponerad av ensamstående! 😍

nouw.com/artbyellinor
taylorsroom
taylorsroom,
Håller mer! Så viktigt att släppa pressen och bara vara 😊 <3
nouw.com/taylorsroom
tildablanksvard
tildablanksvard,

Så intressant att läsa verkligen! Så imponerad över allt jobb mammor gör! Kram

nouw.com/tildablanksvard
taylorsroom
taylorsroom,
Va kul att du tycker det 😃
nouw.com/taylorsroom
Hilma
Hilma,
Gud vilken sötnos! <3
nouw.com/hilma
taylorsroom
taylorsroom,
Silverblomma
Silverblomma,

Kul läsning, har själv en dotter som är 11 månader nu..

nouw.com/silverblomma
taylorsroom
taylorsroom,
Härligt att du tycker det 😃 Åh va mysigt!
nouw.com/taylorsroom
ellenwiklund
ellenwiklund,
Åh, jag känner verkligen igen mig. Trodde inte att jag någonsin kunde ha så stökigt hemma med mitt ocd 😂 Men med barn blir det så, och det är okej. Kram på dig 🤎
nouw.com/ellenwiklund
taylorsroom
taylorsroom,
Ja det är otroligt viktigt att inse att det är okej att ha det lite stökigt hemma annars skulle man inte orka 😋 Kram!
nouw.com/taylorsroom
LoveByMalin
LoveByMalin,

Vi gör vad vi kan med det vi har! Resten lägger vi åt sidan tills utrymme och tid finns! Kul att läsa 🙂

nouw.com/lovebymalin
taylorsroom
taylorsroom,
Precis! Härligt att du tycker det 😃
nouw.com/taylorsroom
Hilma
Hilma,
Du kan bara göra så gott du kan 😊 Hoppas du har en bra onsdag! Kram! <3
nouw.com/hilma
taylorsroom
taylorsroom,
Ja så är det verkligen! Tack desamma! 😃 <3
nouw.com/taylorsroom
ThereseTervakoski
ThereseTervakoski,

Tänkte precis som du innan första barnet men blev inte riktigt så här heller 😉😂❤️

nouw.com/theresetervakoski
taylorsroom
taylorsroom,
Hahah 😋 det är härligt när det bli något helt annat!
nouw.com/taylorsroom
StarOfUsA
StarOfUsA,

Jag tror mitt liv blev enklare än förväntat. Räknade med sömnlösa nätter men sen hon blev typ 2veckor gammal har hon bara vaknat 1-2ggr/natt för matning och sen har hon somnat om igen. Nu på äldre dagar (hon är 6mån idag) så kan hon ligga och prata en stund efter matningen och hålla oss vakna men hon skriker eller gråter sällan. Jag trodde dock att jag inte skulle låta henne kladda ner när hon äter vanlig mat, men där kastade jag in handduken. Hon kladdar på hej vildt, städa kan man göra när hon ätit klart 😜

nouw.com/starofusa
taylorsroom
taylorsroom,
Haha ja om dom tycker det är roligt kan jag tänka mig att man låter dem kladda haha
nouw.com/taylorsroom