Min famn som gäller

Riktigt ordentlig sjuk är hos nu. Rosslar i hals och näsa som rinner. Ringde 1177 igår kväll för att rådfråga. Dom tyckte jag skulle hålla koll på andningen. Läste på lite väl mycket på 1177 och gav mig själv panik. Så ringde dem för att lugna ner mig. Ibland är det både bra och dåligt att läsa där. Skrämmer lätt upp mig men samtidigt är det ju bra att ha koll på vilka varningstecken som finns vid olika sjukdomar. Speciellt när de inte själva kan berätta vad som är jobbigt. Men höll sedan koll på henne. Satte larm på klockan två på natten för att stämma av med andningen. Lät tungt men inte oroväckande.

Idag är det nästan bara min famn som gäller. Stor del av morgonen spendera hon i famnen. Tittat på TV. Pekat på fjärrkontrollen när hon tyckt det har varit dags att byta program. Några enstaka minuter av bus på golvet. Inte ens när hon hade urinvägsinfektion med 40 graders feber var hon såhär seg. Efter att hon pekat lite väl ofta på fjärrkontrollen tyckte jag det var dags att vi gick ut men i vår förberedelse ringde i Gubben. Uppdatera honom om läget och hon försökte visa sin glada sida för honom och familjen.
Tillslut kom vi ut ur lägenheten och gick till affären och köpte glass och slemupplösande medicin. Var riktigt skön att få komma ut en sväng. Njuta av den sköna luften. Tror hon uppskatta det också.
Hon har fått en dos av slemupplösande nu under protest. Åt sin glass med god aptit. Lite som är normalt tack och lov. Nu har hon somnat gott i min famn och jag passar på att pyssla med mitt här framför datorn.

Gillar

Kommentarer