Löfte om semlor

Jag hade lovat mamma att hon skulle få semlor när hon kom till Sverige. Så igår gjordes det semlor.
Tanken var att hon skulle hjälpa mig att göra degen då jag aldrig har bakat semlebullar tidigare men när hon låg och vilade satte jag igång. Det var inte så svårt som jag trodde. Kände att det fanns hopp för mig att bli en bullbakande mamma. Kakor och sådant kan jag hantera hyfsat bra men när det gäller att baka något "nytt" då blir en lite nervös.
Musik i öronen såklart, måste ju dansa lite samtidigt som jag bakar. Dock lite trött och sliten efter för lite sömn.
När mamma hade vaknat fick hon hjälpa mig att forma bullarna då jag ville att dom skulle bli "perfekta". Körde metoden "se och lär" så nästa gång kommer jag att greja detta utan större problem.
Vårt nästa bakprojekt blir att baka bröd. Japp, nu tar vi tag i mitt mål ordentligt. Baka så mycket som möjligt själv för att minska plastförpackningar och även mera ekonomiskt för min lilla plånbok. Det är också lite kul att göra eget, kände mig otroligt nöjd med mig själv efter att ha lyckats göra mina första semlebullar. Man ska vara glad för det lilla här i livet!
Oj va gott det blev med hemmagjorda semlor. Det är skillnad på att köpa färdiga semlebullar och göra egna. Vilken tur att jag inte hittade några i affären!

Gillar

Kommentarer

Johanna Utterberg,
Åh vad fina de blev 😉 Hembakat är alltid godast 😊
johannautterberg.se