Längst ner i näringskedjan

Som jag nämnde i början av veckan har jag trott att jag har haft en balans mellan allt men har nu insett att jag är så långt ifrån en balans som jag kan komma. Jag ligger längst ner i näringskedjan i den här familjen och det är jag som sätter mig där.

Prioriteringsordningen för mig är Sandrea, Enzo & Apollo, ta hand om hemmet (städa, diska, tvätta) och sen när allt det är omhändertaget kan jag finna tid till att vårda mig själv. Ni vet det där som en vanlig människa gör varje dag som att tvätta ansiktet, duscha, gå på toa, borsta tänderna osv.
Jag har börjat få problem med akne i ansiktet för att jag har blivit sämre på att tvätta ansiktet. Gör det innan morgonkaffet om det är så att Sandrea fortfarande sover när jag går upp. Ibland försöker jag få till det när jag har bytt en blöja om hon ligger där på skötbordet utan problem. Om jag lyckas sminka mig vilket är något jag försöker göra så ofta jag kan då tvättar jag mig såklart på kvällen för att jag måste. Att sminka mig det är det enda jag prioriterar när det gäller att ta hand om mitt inre och yttre känns det som.

Mitt största problem är att jag ha börjat få ångest av att se mitt hem stökigt eller rörigt och det är därför jag prioriterar städning före mig själv. Som i måndags, istället för att göra middag när Sandrea sov städade jag köket istället så det sluta med att jag inte åt någon middag den dagen. Jag vet i mitt huvud att det är långt ifrån hälsosamt men ändå kan jag inte hjälpa det.

Jag vet att jag måste ändra på mitt sätt att tänka och vara om jag ska hålla. Måste hitta den hälsosamma balansen. För jag älskar att vara den här glada själens mamma och vill hålla för henne. Om jag fortsätter i den här takten kommer jag inte hålla. För jag mår inte bra av att ha det som jag har det nu. Jag vill må bra och inte känna mig så slitet hela tiden. Vill vara glad och fräsch. Vet att vara trött kommer med paketet som mamma och speciell när en är ensamstående men det behöver inte betyda att en ska behöva känna sig som jag gör nu.

Nu måste jag planera mina dagar på ett helt annat sätt. Jag får ägna 30 minuter varje dag åt städning, inte mindre och inte mer. Sedan måste jag lägga in en timma åt mig själv där jag duschar, tvättar ansiktet, har minispa eller något liknande. Även lite mystid som inte involverar en skärm även om det är mysigt att titta på TV ihop med Sandrea. Men att läsa, skriva ner mina tankar och känslor, träna. Något som ger huvudet lite andrum.

Återkommer om hur det går!

Gillar

Kommentarer