Känslan av kläder | Dagens Klädsel

Idag testade jag något helt nytt för mig. Körde på kavajstilen. Det var en backup ifall ett par byxor inte blev torra och tur det. När morgonen kom var de fuktiga så min backup kom väl till användning. Men wow vad jag älska det jag hade på mig idag. Kände mig så himla bossig. Fick ett grymt självförtroende i det.

Är det inte väldigt märkligt och kul att kläder kan ändra helt på hur en känner sig. Även lite smink för den delen. Detta var troligtvis min tröttaste dag sen Sandrea föddes och kände mig inte alls redo för världen. Trots det gjorde jag mig i ordning. Drog på kläderna och sedan sminket. Helt plötsligt blev det en ny människa i spegeln som kände sig redo för vad som helst. Hela jag blev piggare. Det är därför jag ofta vill göra mig i ordning på dagarna trots att det bara jag och Sandrea.
Förut klädde kändes det konstigt att klä sig snyggt bara för sig själv. Tänkte att när man är hemma då är det mjukis som gäller. Insåg att i längden kändes det inte bra. Någon dag ibland är det jätteskönt men inte varje dag. Började känna mig som en soffpotatis. Nu på senare år har jag började klä mig för min egen skull, inte för att imponera på andra. Klä mig så att det är behagligt för mig. För det är ändå en själv som ska gilla det som syns i spegeln, inte din granne, kompis, familj eller partner. DU ska gilla och trivas i det du har på dig. Skita i vad andra tycker. Eftersom jag inte gillar att se mig själv i mjukis varje dag vill jag göra mig i ordning mer ordentlig varje dag. Vissa dagar skippar jag sminket och andra dagar är det hela kittet. Har dessutom märket att det ger mig lite bättre energi inombords att piffa till mig varje dag.

Gillar ni att göra er i ordning trots att ni är hemma?

Gillar

Kommentarer