Kalas för en blivande sjuåring

Idag var vi iväg på kalas för en blivande sjuåring. Min systerdotter (styvsysters dotter) som fyller i veckan. Vi tog med det bästa humöret vi kunde få till. Sandreas humör blev på topp när morfar klev in i lägenheten. Hon registrera det nog snabbare än mig. Snabbt upp i famnen på honom. Han hann inte ens klä av sig innan hon begärde att han skulle lyfta upp henne. Det var bara att lyda för honom.
Det bjöds på lite lätt lunch i form av korv med bröd. Mitt kära barn lyckades nästan få i sig en hel. Tror hon lämnade en fjärdedel av den. Vissa dagar är hon otroligt stor i maten. Även en halv bulle gick sedan ner. Den där efterrättmagen går i familjen. Jag fick den från pappa och hon fick efter mig.

Tårta blev det såklart också. En härlig chokladtårta eftersom födelsedagsbarnet älskar choklad. Vi tre med efterrättmage var glupska där också. Kan hända att den yngsta snodde en stor del av den äldstas tallrik. Woops! Sedan for hon runt på golvet. Prata och prata. Gick och gick. Skratta och busa. Alla tyckte hon var så otroligt rolig och charmig. Vilket hon är. Kan ju inte låta bli att skryta lite om det.

Var lite tveksam på om vi skulle ha åkt dit faktiskt. Hon visade lite förkylningstecken på förmiddagen. Men tänkte äh det är nog inget märkvärdigt. Hon skulle säkert ha tråkigt hemma ändå med mig. Hon hade sjukt kul på kalaset men nu ligger hon i min famn med feber och tung andning. Känner mig dum. Hon kanske skulle ha blivit sämre oavsett.

Ska mysa ner mig ordentligt i soffan med henne och ha ett vakande öga på henne. Javisst, jag kan vara en paranoid förälder.

Gillar

Kommentarer