Jag ska börja arbetsträna.

Vilken dag. Började dagen med att vara nervös. Ett tag kändes det som att hjärtat skulle hoppa ur kroppen och springa iväg. Fast det hade ju krävt att hjärtat hade fått ben på vägen också. Det var ju dags för det stora mötet.
Bestämde mig att klä mig med självförtroende för att bygga upp mitt egna men ändå inte för överdrivet. Kavaj (secondhand), enkel vit t-shirt och svarta byxor. Den looken kunde inte gå fel. Tillräcklig uppklädd för att bli tagen seriöst men också kände mig ordentligt snygg i det också. Iväg till bussen gick jag, hade solglasögon så kände mig extra cool i det. Men det är mest för att jag inte ska bli irriterad på allt ljus även om jag uppskattar solen.
På väg till bussen ringde jag mamma igen för att få henne att lugn ner mig. För ännu en gång kändes det som att hjärtat skulle rymma från mig. Hon gjorde ett bra jobb. Såklart lyckades jag komma med en snabbare buss också så kom på tok för tidigt. Ville inte komma för tidigt men ändå komma i god tid. Sprang in på coop i väntan och tog en kopp kaffe.
Tillslut mötte jag upp min arbetskonsulent utanför Läkarmissionen och vi gick tillsammans in. Där inne kunde jag inte ha fått ett bättre bemötande. När vi presenterat oss för varandra var det rak på sak. Fick information om vad Läkarmissionen gör vilket är att hjälpa utsatta i andra länder och i Sverige hjälper dom till med att låta folka arbetsträna och folk inom frivården vara där. Fick sedan berätta om mig själv och såklart berätta jag om mitt stora intresse för secondhand och att det var en om mina stora anledning till att jag vill vara just där. Berätta lite snabbt om mig i min diagnos och övriga livet.
Det bestämdes att jag ska börja där måndagen efter att jag kommit hem från Albanien. Var otroligt nöjd. Fick verkligen ett bra intryck och det känns som att dom vet vad dom gör när det gäller arbetsträning. Ska börja med 10 timmar i veckan som är utspritt på tre dagar. Börja smått och arbeta till att klara av mer. Känner mig trygg med att börja arbetsträna där.
Allt detta gjorde att jag fick en sån bra dag. Blev exalterad för framtiden och nu har jag en nevös längtan till det är dags.

Gillar