Hur livet som mamma har förändrat mig

Självförtroendet & självkänslan

Jag har inte alls samma negativa tankar om mig själv längre. Tänker faktiskt mer positiva tankar. Säger till mig själv "jag är grym som fixar det här", "idag ser jag riktigt bra ut". Jag tror på mig själv i min roll som mamma. Tvivlar inte på att jag gör ett bra jobb.
Förut tvivlade jag på allt jag gjorde, kände aldrig att jag var tillräckligt bra. Tryckte ner mig själv. Jämförde mig med andra både hur mitt liv såg ut och hur jag själv såg ut. Nu är jag stolt över den jag är.

Intressen

Mina intressen har skiftat och prioriterar det som jag verkligen mår bra. Jag har t.ex. tappat mitt stora intresse för smink, tycker fortfarande om att sminka mig men nu vill jag att det ska vara snabbt och enkelt. Sist jag köpte en palett var i slutet av förra året. Jag har inget intresse av att samla på smink eller göra "extrema" sminkningar. Dras till det mer enkla och känner mig mer bekväm i det. Vill att det ska gå snabbt istället för att stressa över en sminkning som jag inte hinner med att göra. Finns annat jag vill lägga min tid på än att stå i en timma framför spegeln. Även annat som jag vill lägga mina pengar på. Ska se om det bara är en period annars kommer jag göra en extrem utrensning bland paletterna.

Jag fotar mer och försöker dokumentera livet, vill satsa på just det kreativa intresset. Planerar framtiden med just det i baktanken. Vill satsa mer på min fotografering, använder mitt liv som träningsobjekt och hoppas på att det kan bli något underbart i slutändan av det.

Tankar runt livet

Livet ska inte handla om saker, det ska handla om upplevelser, minnen. Vill visa min dotter att livet handlar inte om att äga märkeskläder eller senaste mobiltelefonen. Vara den du är och stå för den du är. Ta hand om sig själv, vara rädd om dom du bryr dig om. Vara rädd om våran jord, gör medvetna val i hopp om en bättre framtid.
Sen Sandrea kom eller till och med när jag var gravid började jag bli mer uppmärksam och välja mer hållbara alternativ. Försöker göra så många hållbara val som möjligt, speciellt där jag har råd och faktiskt kan göra en skillnad.

Jag uppskattar de enkla sakerna ännu mer nu, den där lugna stunden på kvällen eller på morgonen. Njuter av att ha en lugn dag hemma där jag kan pyssla med mitt. Längtar inte efter att vara på farten. Innan jag blev mamma kunde jag längta efter ett liv där jag skulle klara av att vara på farten hela tiden nu vill jag inget hellre än att ha lugna dagar hemma. Jag har lagom med aktiviteter i veckorna.

Jag funderar på framtiden, leker med olika idéer om vad jag kan göra efter bebisperioden. Börja plugga eller arbetsträna. Både längtar och längtar inte tills den tiden kommer. Njuter så mycket av mysa med Sandrea på dagarna att jag inte vill att den tiden ska ta slut. Känns otroligt inspirerande att fundera på vad jag vill hitta på. För om jag kan ta hand om ett barn på egen hand ska jag väl kunna jobba med det jag vill också?

Gillar

Kommentarer