Hur gick det med mina mål under 2020 och vad har jag för mål 2021?

Under 2020 hade jag fem mål eller snarare områden jag ville satsa på. Low buy, minimalism, hållbarhet, vegan och fritid. Jag tycker att jag lyckades väldigt bra med tre av fem. Minimalism, hållbarhet och fritid.

Jag rensade väldigt mycket tack vare att jag flyttade och fortsätter att rensa. Försöker göra medvetna val i det jag försöker ta in i mitt hem. Mitt gamla jag hade köpt en massa onödiga inredningsprylar som inte hade gett mig glädje eller funktion till nya lägenheten men inte den jag är nu. Det jag för in i mitt hem ska ha glädje och funktion. Jag har hittat min egna stil när det gäller kläder så i garderoben har har jag rensat och köpt in kläder men till 90% köpt secondhand.
Har gjort flera hållbara val och bytt ut olika saker i mitt liv till mera hållbara produkter. En del skönhetsprodukter som fast schampo och balsam, naturlig
deodorant med förpackning av kartong och tandkrämstabletter. Det jag har köpt nytt av är sådant som ska hålla länge och vara med i flera år.
Jag har försökt lägga mycket tid på mina intressen och engagera mig i djuren. Mer fokuserad på bloggen och har trots allt fått upp några videos på youtube även om det inte har blivit så många som jag önskat.

Det som gick mindre bra var low buy men av "bra" anledningar. Ville forma en garderob som jag trivdes med och sedan såklart köpa möbler till lägenheten. Nu är min garderob perfekt. Har kläder som funkar hur bra som helst som känns ba på min kropp och för min livsstil.

Sedan va det där med att bli vegan. Jag äter till 70% växtbaserat här hemma men inser att jag aldrig kommer kunna kalla mig helvegan. Försöker undvika kläder och annat som är gjort på animaliska produkter.

Mål 2021

Ekonomiskt tänkande
Vill bli mer ekonomiskt lagd. Tänka på vad jag köper, vad det kostar och hur mycket jag köper av något. T.ex. planera mina måltider och hur mycket det kommer att kosta mig. Göra en budget för varje månad och göra allt i min makt för att leva efter det. Och såklart spara.

Rutiner
Vill skapa en bra morgonrutin och kvällsrutin. Det behöver inte vara något avancerat utan något som ger en skön start på dagen och ett avslappnande avslut på dagen.
Ha matlagning på rutin vilket kommer gå in i mitt nästa mål för året.

Mat
Göra mer storkok (redan börjat) och planera mina måltider så att jag vet vad jag ska äta varje dag. Försöka göra hälsosam mat som ger mig bra energi och näring.

Fortsätta arbeta med målen 2020
Bara för att 2020 är över betyder det inte att jag inte tänker fortsätta med målen jag hade då utan det är något jag vill fortsätta satsa på och bygga på. Det är en livsstil jag skapar som gör att jag mår bra och trivs med mig själv.

Gillar

Kommentarer

Ida,

Så bra mål och härligt att du lyckades så bra med de förra! 😃

idanilssonphoto.se
taylorsroom
taylorsroom,
Ja det känns som riktigt bra saker att satsa på som kommer gynna mig 😊
nouw.com/taylorsroom
shareegroovin
shareegroovin,

Fina mål, detta kommer gå galant för dig! 😊 Kramar!

nouw.com/shareegroovin
taylorsroom
taylorsroom,
Ja det tror jag också 😃
nouw.com/taylorsroom