Hemmaspa | Hemmagjord Body Butter

Med hjälp av eteriska oljor kan du göra mycket. T.ex. body scrub eller body butter som jag gjorde i förra veckan.

Idag unnade jag mig en spadag och testade äntligen mitt body butter.
Började med att en oljeinpackning i håret. Ricinolja använder jag alltid, ibland kan jag blanda in kokosolja också. Ricinoljan både vårdar och hjälper håret att växa. Efter att det har fått vara i håret en stund la jag en ansiktsmask. En som innehåller tea tree från The Body Shop. Ska en dag göra mig en egen ansiktsmask men ska ta slut på det jag har hemma först.
I duschen är den schampo och balsam som gäller och under tiden balsamet är i håret passar jag på att raka mig som var välbehövligt (om en nu gillar att vara rakat). Står just nu i valet och kvalet runt att skaffa en återanvändningsbar rakhyvel. Lite nervös över att ha rakblad hemma både för min egen del och Sandreas. Återstår att se runt den frågan. Sist men inte minst använde jag min body scrub som jag gjorde i augusti. Älskar den. Där kommer en verkligen billigt undan.

Väl ute ur duschen kunde jag äntligen testa mitt body butter. Vet ni! Det kändes underbart mot huden. Len, krämig och tillfredställande. Gled över kroppen smidigt. Nu känner jag mig otroligt mjuk och go. Precis den där lagom hinten av doften citron i den också eftersom jag hade i citronolja. Inte överväldigande som många av dom en kan köpa har. Den här är något jag kommer fortsätta göra. Kan också passa perfekt att göra som present/julklapp till när och kära.

Recept

  • En del (ca 1 dl) sheasmör
  • En halv del (ca ½ dl) kokosolja
  • 2 droppar citronolja (eterisk olja)
  • 2 droppar copaiba (eterisk olja)

Dela upp sheasmöret i bitar i en skål (helst metall för eteriska oljan kan sätta sig i plasten). Låt kokosoljan mjukna till sig innan du har i det i skålen med sheasmöret. Droppa i din eteriska olja och sedan vispa hårt och länga så att det blir en fluffig kräm.
Låt din body butter stå och stelna till sig ett dygn innan du använder den.

Information om eteriska oljorna

Citron (Lemon)
I skönhetsvård ska den ge huden en ungdomlig lyster. Passar utmärkt att droppa i lotion eller liknade för både huden och doftens skull. Du kan också använda den i håret. Återfuktar hårbotten och minskar mjäll.

Copaiba
Kan hjälpa till att motverka blemmor på huden. Ska även göra huden len. Ger ifrån sig en mysig skogsdoft. Kan också användas som parfym, ta en droppe i nacken för en rökig doft.

Gillar

Kommentarer