Ha morgonen för mig själv.

Klockan 05.00. För tidigt. Det är tyst. Ett lugn. Hör någon enstaka bil brumma ute men inga ljud från grannar. Kanske är vi dom enda som är vakna i huset?
Det är det jag gillar med att vakna tidigt. Tystnaden. Ha morgonen för mig själv. Dricka mitt kaffe i lugn och ro. Fast de senaste dagarna har jag försökt undvika att dricka kaffe direkt på morgonen. Läst att det kan trigga stress. Ska undersöka mer fakta runt det. Men vem kan klandra mig efter knappt fyra timmars sömn att direkt gå till kaffet? Fast nu är jag inte uppe själv men Sandrea håller sig lugn. Myser i soffan och tittar på barnprogram. Får se om hon kommer att somna om igen om några timmar. Skulle vara skönt även om det kommer störa rutinen. Återstår att se hur länge hon lyckas hålla sig vaken.

Idag har jag en plan för vad vi ska göra. Kartong och plast har samlat sig på hög i sopskåpet efter alla dessa veckor av sjukdom. Det känns skamligt att ens öppna skåpet och se allt. Vi ska ta en promenad till källsorteringen. Bli av med skräpet och skammen. Hade tänkt att göra det på förmiddagen men nu vet jag inte längre med tanke på vår tidiga morgon.
Beroende på energi över efter det kanske vi går ut med pulkan idag igen. Kan vara kul för oss båda. Var väldigt lyckat igår. Eller så tar vi bara en enkel promenad i snön. Det är ändå mysigt att bara traska runt i snön.

Gillar