Fyller på den mentala energin.

Fredag och jag är helt slut. I början av veckan visste jag knappt hur jag skulle få ihop det. Riktigt trött var jag efter att ha legat sjuk. Nu har jag mest positiv energi i mig även om energin som finns inte är mycket just nu. Det varvas mellan att hålla igång på topp och sedan ligga helt slagen i soffan. Är det livet som förälder tro? Vet inte om alla föräldrar känner samma sak. Så fort barnet sover smälter en ihop till en fin hög på soffan.

Dagtid försöker jag faktiskt lägga tid på mina intressen för att bygga på med den mentala energin. Allt från att filma videos till youtube eller till att fota och redigera bilder som jag har tagit under förmiddagen. Det är det som ger mig energin så att psyket orkar med dagarna. Har försökt släppa att jag måste städa hemmet när hon sover utan jag passar på att göra det som gynnar mig personligen, ibland kan det hända att det är just att städa men börjar faktiskt kunna göra det när hon är vaken också. Så nu passar jag med mitt. Vissa dagar händer det att jag sover, beror på hur trött jag är.
Tror det är väldigt viktigt att lägga tiden på sådant som en mår bra av utanför föräldraskapet. Just för att känna sig som något annat än förälder även om det är fantastiskt i sig. Att för en stund bara få vara den man är som person. För göra det en själv tycker om att göra.

Tänker att fylla på den mentala energin gäller ju även om en inte har barn. Levar man ett stressigt liv med många bollar i luften måste en stanna upp och fundera på vad en behöver göra för att må bra och orka. Fundera på vad kan jag göra varje dag som ger mig glädje?

Vad gör du för att fylla på din mentala energi?

Gillar