För och nackdelar med att bo litet

Den 27 juni förra året flyttade jag till min lilla etta med dotter, hund och katt. Min lilla Sandrea var inte inräknad i bilden när den här lägenheten köptes fast för mig har det hittills inte varit några problem med att få plats med alla. När Enzo flyttade upplevde jag att vi dock fick mera utrymme över men det var inte utrymme som jag sakna innan men skönt när den upptäcktes.
Det börjar bli mer och mer populärt att bo på mindre ytor och inte äga onödiga saker. Familjer väljer att bo litet till och med. Både för att spara pengar och för att de känner att dom inte behöver större boende.

Vi bor alltså i en etta på 35 kvm. Jag har en sovalkov som är gjord som ett litet rum och det är tack vare den jag känner att det fungerar att bo här med Sandrea. Utan den planlösningen hade det kunnat kännas knepigt. Jag var som tur aldrig nervös över att flytta till en etta för jag hade redan börjat rensa ut bland alla saker jag hade till hands. Men blev återförenad med en mängder med saker som jag hade i ett förråd när jag flytta hit. Sakta men säkert tog jag mig igenom dom sakerna.
Jag älskar verkligen vår lilla lägenhet. Den känns som mitt hem. Tänker ofta på hur mycket tacksamhet den här lägenheten får mig att känna. Men med allt finns det för och nackdelar. Det är inte bara allt bra med att bo litet.

Nackdelar

  • Blir stökigt snabbt
  • Du tvingas göra dig av med saker för att få plats
  • Behöver städas ofta
  • Kan bli lite trångt att ha gäster över (men det har jag inte så ofta ändå)
  • Finns ingen dörr att stänga till "sovrummet"

Fördelar

  • Går snabbt att städa
  • Blir mer medveten om vad jag tar in i hemmet
  • Tvingas göra mig av med saker för att få plats
  • Mycket mysigare eftersom jag vill att varje del av lägenheten ska kännas mysig
  • Vikten att leva minimalistisk blir ännu större

Även om det är jämnt mellan fördelar och nackdelar tycker jag fördelarna väger tyngre än nackdelarna. För som sagt älskar jag verkligen den här lägenheten. Finns nog många faktorer till det men trivs så himla bra här och den dagen det blir dags att flytta härifrån kommer det finnas en stor sorg i mitt hjärta över det.

Gillar

Kommentarer

MissJohansson
MissJohansson,

Låter också riktigt mysigt! ❤️

nouw.com/missjohansson
taylorsroom
taylorsroom,
Ja vi har det så mysigt i vår lilla lägenhet 😃
nouw.com/taylorsroom
thereselinneaa
thereselinneaa,

Så bra inlägg! Det är lätt att ni litet om planritningen är bra, alltså att man kan utnyttja alla delar. Tyvärr har jag inte haft den turen (flyttat 3ggr på 2år) förrän nu. Bor i en etta på 44kvm med en walk in-closet. Den garderoben är guld värd! Min första lägenhet var på 16kvm och den var inte alls bra planerad. Min andra var 33kvm men var ännu sämre planerad. Ett stort kök, ett stort rum, världens minsta badrum och en liten, liten hall som jag inte ens kunde ha skoställ eller klädhängare för ytterkläder..


Med andra ord tycker jag att kvm inte spelar nån roll, så länge man har en bra planlösning.

nouw.com/thereselinneaa
taylorsroom
taylorsroom,
Planlösningen är verkligen det viktiga!
nouw.com/taylorsroom