Fettisdagen | Min sista dag med vispad grädde

Tisdag och det är inget mindre än fettisdagen. Jag gjorde mig en semla bara för att följa normen och bevara traditionen. Notera att den är utan floursocker, känns totalt onödigt att köpa det för en semlas skull. Hittills har jag inte hittat en god ersättare för grädde så det fick bli med vanlig grädde. Men efter att ha ätit upp den där semla med grädde från en ko kom min ångest. Jag får mer och mer ångest om jag får i mig produkter som kommer från djur, vilket är bra på sitt sätt då mitt mål för slutet av 2019 är att jag ska ha en 100% vegansk livsstil (definition av vad vegan varierar från person till person). Sen vet jag att jag nu kommer må fysiskt dåligt på grund av att jag fick i mig en rejäl dos av mjölkprodukt. Min mage är inte van vid att få en sån stor dos. Det motiverar mig också att hålla mig borta från mjölkprodukter.
Efter den här semlan bestämde jag mig för att idag är det min sista dag med vispad grädde tills jag har hittat en god ersättare som är vegetabilisk. Hittills har jag inte gjort det, vet inte riktigt om jag någonsin kommer göra det. Har fått lite tips på hur en kan göra havre/sojagrädde godare. Kanske kommer testa mig lite fram på den fronten. Fast med tanke på att jag vill få in en livsstil utan gosaker som semlor och andra bakelser tror jag att jag inte kommer sakna det så mycket.

Tänker att jag ska skriva ett inlägg om hur min resa mot vegan har gått hittills, kanske kan vara intressant?

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229