Favorithörnan i min lägenhet

Just den här hörnan vid TVn är min favorithörna i lägenheten. Den delen som jag tycker har fått bäst känsla som beskriver min personlighet och hur jag vill ha i ett hem. Kan titta flera gånger om dagen där och känna att jag älskar hur det ser ut. Böckerna, växten, påfågelfjädern, lyktan, döskallen som är en sparbössa, drakarna och nu min diffuser. Kontrasterna med vitt och mörkt. Kanske är det för att just det hörnet är lite mera medvetet gjort?
Stilen jag har här skulle jag vilja ha i hela hemmet. Det behöver köpas in lite mera växter för att lyckas med det. Tror jag är nöjd med prydnaderna jag har ändå. Vill inte ha mer för då skulle det se för rörigt ut. Mera växter behövs för att skapa den här känslan. Vill sätta upp något i hallen också för ge den mera intryck direkt när en kommer in.

Har ni någon del av ert hem som ni tycker om extra mycket?

Växten fick jag av min moster förra året när vi var på besök. Hon hade den till övers och tyckte den kunde passa fint hos mig. Älskat den sen den kom hit. Överlevt några bett från Apollo. På något sätt har den hållits vid liv. Ett mirakel bara det. Ingen aning om vad det är för sort dock, minnet är bra men kort.
Drakarna kommer från mormor, min mormor inte Sandreas. Den är köpt i Nepal troligtvis. Tänkte först att det kunde vara Kina men mamma berätta att mormor lärde sig kinesiska men lyckades aldrig ta sig dit. Skrev sen till mormor och frågade för att kunna ge er rätt fakta. Hon trodde att det var Nepal men minns inte riktigt helt.

Döskallen fick jag för några år sedan av mamma. På den tiden då mitt intresse för döskallar var stort. Samlade på dem. Nu har jag bara enstaka kvar. Älskar just denna. Borde väl använda den mer flitigt för att spara pengar. Lägga slantar som blir över i den.
Påfågelfjädern är efter mamma. Fick den när hon skulle flytta till Malta. Passar fint där och ger lite liv. Lite blått och grönt. Tror inte att det är äkta fjädrar men törs inte svära på det. Hur som helst har den funnits länge i min mammas ägor. Så länge jag kan minnas. Inget jag skulle gå och köpa nytt av om det skulle vara äkta.

Gillar

Kommentarer

Emma,

Imponerande att din mormor lärde sig kinesiska! :0 Jag gillar nog också våra bokhyllor i vardagsrummet bäst, och soffan, hehe.

www.emblas.se