Fantasiversion av dig själv

Jag tror att många och som jag har en idé eller snarare en fantasi om hur vi borde vara. En fantasiversion av dig själv. Denna fantasi kan påverka hur du lever ditt liv, vad du spenderar dina pengar och till och med vad du tycker om dig själv. Jag själv har senaste tiden börjat fundera och konfrontera den delen av mig. Min fantasi påverkas mycket av att jag jämför mig med andra. Det om något kan dra ner mig så otroligt mycket, att försöka leva upp till sin fantasiversion är väldigt energikrävande och varken du och jag trivs nog med att vara sin fantasi.
I min fantasi är jag en person är ute och festar på helgerna, träffar vänner varje dag, har otroligt sexiga (alla har olika definitioner på sexigt) kjolar där jag nästan visar halva rumpan och jag är inte den som är blyg utan jag vågar prata med vem som helst. Ni som har följt mig länge vet att detta är inte jag.
Jag har testat det där med att festa, kan göra det gång om året på sin höjd med rätt sällskap. Annars hatar folksamlingar, känner mig för klumpig för att ens kunna dansa.
Jag tycker om att umgås med mina nära men jag klarar inte av att vara iväg för ofta från hemmet. Jag behöver mina dagar då jag bara tar det lugnt, gör det jag tycker är mysigt och spenderar tid med djuren.
Korta kjolar gör mig nervös, alltid rädd för att kjolen ska och upp för långt och jag visar hela rumpan och blir livrädd om det blåser ut om jag har en klänning som har möjlighet att fladdra.
Jag tar inte kontakt med människor, kan prata med nya människor om dom kommer upp till mig och börjar snacka.

Jag kan även haft en fantasi om att jag ska börja gå i klackar och vara riktigt snygg i det men i själva verket är jag helt ur balans och jag sätter på mig klackskor, hatar när det låter efter mig när jag gå, dessutom får jag jävligt ont i fötterna. Men trots det har jag köpt klackar för att i min fantasi ska jag en vacker dag kunna gå i klackar utan problem. Ett exempel på hur ens fantasiversion av sig själv påverkar ens inköp.
Just den här fantasin av hur jag borde vara har dragit ner mig så otroligt mycket. Nästan en skamkänsla över att jag inte gör dessa saker som jag borde göra och för att vara som "alla andra". Även om jag testar på sakerna och känner att jag hatar det tycker jag i min fantasi att jag det är så jag ska leva livet.
Egentligen borde jag acceptera att jag är en ensam varg, egentligen har jag inget emot att vara ensam. Jag älskar mina sneakers och kängor så varför har jag tidigare varit envis med att köpa klackskor trots att jag vet att jag inte kan gå i dem?

Det handlar verkligen om att granska sig själv och ens vanor och fråga sig själv "varför gör jag det här?" eller "varför köper jag detta?"

Gillar

Kommentarer