Ensamhet kan få en att gå tillbaka

Igår innan jag gick och la mig försökte jag peppa mig med en mängder citat. Sa till mig själv, att vara ensam är starkt, jag kan fixa detta, jag är en stark kvinna. Köpte alla mina försöka till att peppa mig tills jag låg i sängen. Tyckte det jag precis sa till mig var en massa bullshit. Sen tänkte jag att jag har ju Enzo och Apollo så jag är inte så ensam iallafall, kan ju alltid bolla tankar och känslor med dem.
Med den här flytten jag gjorde innebär det att jag första gången bor helt på egen hand. Jag har inget skyddsnät som skyddar mig från mig själv. Har inte familjen eller personal för boendet. Okej jag har boendestöd och kontaktperson men ingen som skyddar mig från att falla tillbaka, gå tillbaka till honom....
Ensamhet är oftast det som får kvinnor att gå tillbaka till sina ex som utsatt dem för våld. Det kan vara svårt att förstå men det finns en sjuk form av trygghet i det, någon som vill ha en och man vet exakt vad man ska förvänta sig. Som mig som dessutom har asperger blir det ännu tryggare för jag vet hur jag ska agera, vet vem det är och jag vet reglerna. Senaste två åren har jag undermedvetet försökt hitta kopior av honom, samtidigt har varningsklockor ringt i mig när det har börjat brännas.
Det är sjukt att när jag har varit ensam för länge kan jag börja sakna honom och börja fundera på vad som hade hänt om jag aldrig hade lämnat honom. Hade jag haft det bättre eller sämre? Troligen hade jag haft det sämre men inte insett det. Hade troligen varit en slav för hans vilja. Kan iallafall säga, jag hade inte fått raka av mig håret eller ha roliga hårfärger. Så det är sjukt att jag kan sakna en person som våldtog mig och misshandla mig både psykiskt och fysiskt. Men han var min trygghet och allt med honom var inte negativt, vi hade fina stunder också och det är nog dom jag saknar.

Just nu känns det som att året i Mariefred kommer antingen knäcka mig eller göra mig starkare. Vill inte falla tillbaka, vill inte förändra den jag är igenom för någon, vill kämpa för att vara trygg i mig själv och inte vara beroende av någon.

Gillar

Kommentarer