En underbart lugn morgon.

Morgonen. Ett tillfälle på dygnet som kan vara så många saker. För dom flesta är det starten på en ny dag men för vissa slutet på en dagen efter att ha jobbat natt. Det kan vara en lugn och harmonisk tid men det kan också vara stressigt. Få ihop barn innan en ska iväg till jobbet, försovit sig eller bara inte planerat sin morgon väl. Det bästa är nog egentligen när den är lugn. När tankarna får komma ikapp av sig själv, när det flyter på. Att få bara vara. Gör allt i sin egen takt.
Det är det jag gillar med morgonen. Älskar om jag vaknar först och får några minuter för mig själv att börja dagen. Låta mig känna det jag känner, göra en sak i taget. Sitta och reflektera över vad jag känner den här morgonen. Skriva ner det jag är tacksam för och planera upp dagen. Näst bästa är när Sandrea är lite självgående och jag kan göra det trots att hon är vaken och samtidigt glädjas över att hon springer runt. Därför jag alltid har gått upp i god tid på morgonen för att hinna komma ikapp med mig själv innan dagen ska startas. Innan vi ska ge oss iväg och alla måsten för dagen kommer. På en dag finns det inget värre än en stressig morgon. Morgonen avgör hur min dag kommer bli. Om min morgon blir stressig kommer dagen rubbas för mig och en inre stress kommer finnas där.

Idag är det en lugn lördagsmorgon. Gubben får sovmorgon, Sandrea är självgående och jag kan göra det jag känner för. Vilket är att dricka mitt kaffe, prata med mamma och nu skriva här. Jag känner ett lugn. Njuter nästan av det gråa blöta vädret utanför fönstret men hör fåglarna kvittra. Vårregn, ser nästan framför mig hur fåglarna badar nu i de små pölar som eventuellt har skapats av regnat och hur träden och marken kommer blommar ut ännu mer. Jag hade från börjat planerat dricka kaffe på balkongen men vet att jorden behövde regnet så jag är tacksam för att det kom.

En underbart lugn morgon.

Gillar