En helt ny känsla

God morgon! Ni kan nog knappt förstå vilken känslomässig bergochdalbana jag hade igår. Jag har aldrig varit med om något liknande, upplevde en helt ny känsla.
Igår hade jag möte med Södertälje kommun. Handläggaren där sa att det är troligen boendestöd dom kommer att kunna erbjuda men att vi kan gå igenom utredningen bara för att se. Det var väldigt bra att hon gav ett besked som hon trodde var troligast så att jag visst vet jag kunde ställa in mig på.
Ringer min handläggare i Strängnäs på vägen hem. Då får jag veta att det är en process med ansökan för boenden där, både stödboende och socialkontrakt, detta har hon inte varit tydlig med tidigare. (Det mest intressanta är, om jag nu måste ansöka om stödboende som jag troligen inte kan få, hur kan dom då säga till alla att jag har tackat nej till stödboende? För soc säger till alla att jag tackar nej till stödboende.) Om jag nu måste ansöka om boende där också finns det risk för att få avslag insåg jag. Där och då hamna jag i upplösningstillstånd.
På vägen hem snurra tankarna åt alla håll. Paniken greppade ett stenhårt tag i mig. Tanken kom upp, att i värsta fall måste jag omplacera djuren för att kunna flytta hem till pappa. Jag började gråta hysteriskt varje gång jag tänkte tanken.
Pappa och jag började leta andrahandskontrakt men vi både insåg ganska snabbt att det knappt finns något jag har råd med. Ringde och prata med mamma och grät hysteriskt i telefonen. Men där och då fick vi en snilleblixt och mamma skulle ringa upp mig senare. En stund senare ringer mamma upp mig igen och berättar att jag har fått ett boende! Från att gråta av upplösning till och gråta av lycka. Ska få hyra ett radhus av min mammas vän. För henne var det så självklart och hon skulle få nytta av att jag skulle bo där.
Efter att jag hade pratat med mammas vän upplevde jag en sån lättnad. Det var en lättnad på en helt ny nivå. En känsla som jag aldrig känt tidigare. Som om 100 kilo har lyfts från mina axlar och min familjs axlar. Tyngden som jag har burit sen december var borta. Kommer dessutom kunna bo där tills min lägenhet är klar om drygt ett år. Kommer inte behöva oroa mig för att flytta emellan.

Jag är så tacksam att jag lyckas ha personer med hjärta av guld i mitt liv. Tacksam över att få ha tak över huvudet tillsammans med mina älskade fyrbenta. Det kanske finns någon form av lyckliga slut.

Gillar

Kommentarer

Jenni,
Så fina bilder på dig <3 Du passar verkligen i alla färger, helt sjukt <3
tervahauta.blogg.se