En förmiddag i lekparken

På tisdag kväll bestämde jag att vi behöver komma ut nästa dag. Göra något roligt tillsammans och inte bara sitta inne eller bara åka vagn. Kollade vädret i telefonen och prognosen höll med mig. Enligt den var morgondagen min enda chans. Resten av veckan skulle bli ostadig.
Vi fick en sån där knasig start på dagen onsdag morgon. När hon får för sig att gå upp klockan fem och sedan somna igen mellan sex och sju för att sedan gå upp vid nio. Det gjorde ingenting. Vår plan fortsatte att gälla. Gjorde mig i ordning i takt med att vi hade videosamtal med Gubben och sedan morgonsnack med mamma. Sen var vi tillslut redo för att ge oss ut.

Kommer till lekplatsen och den är helt tom. Vi har den helt för oss själva. Drömscenario enligt mig. Kunde dels dokumentera vår dag helt fritt utan att tänka på andra och det var mera lugn. Antog att alla andra var på någon form av skola. Vi började med gunga men det verkade hon inte så sugen på den dagen. Gick vidare till barnhagen. Ett litet område dedikerat för barn i Sandreas ålder. Hon fick åka ruschkana några gånger. Sen fick hon göra det hon älskar mest. Gräva i sandlådan. På förskolan älskar hon att hålla på i sandlådan, tänkte nog att hon hade saknat den.

Till sist blev det dags för fika. Hade tagit med mig kaffe i termos. Liten skvätt mjölk i en flaska och några bullar som min styvmor hade bakat i helgen och gett oss två små påsar. Sandrea nöjde sig med vatten till sin bulle men jag kände dock att något starkare som kaffe behövdes för min del. Vet ärligt talat inte hur en del mammor klarar sig utan kaffe? Eller det kanske inte finns? Börjar alla kvinnor dricka kaffe när det har fått barn? Drack ju det innan men har ökat mängden rejält, speciellt vissa dagar.

Hon åt nästan hela sin bulle. Så märkligt att hon kan äta saker själv nu.

Avslutade med att köra bil. Körkort hade hon inget men fick gå ändå. Upptäckte sparkbil när vi var på sjukhuset och tacksamt nog fanns det en i lekparken. Där körde hon runt. Men som sagt inget körkort så det var inte den mest stabila åkningen. Fast kul var det och hon kunde se ut som om hon visste exakt vad hon gjorde.

Den förmiddagen var fantastisk. Allt stämde in. Bästa höstvädret en kan få. Färgerna i träden och det underbara ljuset (speciellt i bilderna). Energin hos henne var på topp. Vi njöt båda två. Kul att inte bara gunga när vi går dit nu. Hon är tillräckligt stor för att göra annat där också. Det här får vi göra om snart!

Gillar

Kommentarer