Ekonomisk plan

Det här året vill jag fokusera mer på min ekonomi. Skapa en tryggare förhållningssätt till mina pengar. Vill få varenda krona räcka till så mycket som möjligt och samtidigt ha de jag behöver och ha utrymme för lite nöje. Att inte få panik eller att det blir stressig när en månad har extra utgifter.

Min plan för min ekonomi

Göra budget varje månad
Jag gjorde en budget för januari men den sprack lite. Ingen panik dock över det då jag redan hade sparat undan pengar. Blev extra utgifter som jag inte hade tänkt på. Ordna passa till mig och Sandrea. Tanken är ändå att göra en budget varje månad och försöka leva efter den. Sedan får jag anpassa den efter vägen för att se vad som är realistiskt för mig.

Planera min mat
Utgiften som definitivt är ständig som ändå går att anpassa till en viss del är ändå maten. Försöka gör billiga maträtter men ändå näringsrika. Planera min mat i förväg så att jag slipper småhandla och göra impulsköp när jag står där i affären. Planera matpengarna så att jag har möjlighet till att unna mig fredagsmys till exempel.

Gör medvetna köp
Inte gå in på butiker/webbutiker för att bara titta för det kommer leda till ett impulsköp. Endast gå in när det är något jag faktiskt behöver. På så sätt undviker jag frestelsen.

Lära mig mer
Vill ta reda på mera runt personlig ekonomi. Vad jag kan tänka, hur en lyckas med en tight plånbok få pengarna att räcka till mycket när det finns barn och djur med i bilden.

Spara
Målet med allt detta är sparande. Spara till extra utgifter, hobbys och aktiviteter för mig och Sandrea. Kunna ha en liten buffert helt enkelt.

Gillar

Kommentarer

klimatvanlig
klimatvanlig,

En fin plan du har gjort! Det där med att undvika impulsköp håller jag helt med! Jag har bestämt att inte köpa några kläder under närmaste 6 månader. Det känns som en utmaning men det är värt det 😊

nouw.com/klimatvanlig
taylorsroom
taylorsroom,
Tack 😃 Impulsköpen är ju en riktig farlig grej när en vill spara! Hoppas du lyckas med din utmaning 😃
nouw.com/taylorsroom
Bunny Therese,

Låter som en bra plan! Jag har ungefär exakt samma. Man får tänka till extra när man har mammapeng. Hoppas det ska gå bra för dig 😃

bunnydrugz.blogg.se
taylorsroom
taylorsroom,
Ja verkligen! Tack desamma 😃 <3
nouw.com/taylorsroom