Det som kallas min hallbyrå | Rensning & Organisering

Idag visste jag inte vad som skulle hända. En dag utan planer och idéer. Pratade med mamma och helt plötsligt stod jag först i badrummet och rensade ut i badrumsskåpen. Parfymer och krämer som inte användes åkte ut. En parfym hade jag haft i säkert 12 år. När jag skulle möblera om bland sminket tänkte jag "nee det är kaos i lådan för sminket i hallen, detta går inte!" och strax efter på börjades en rensning och omorganisering i hela byrån.
Började med lådan för smink/skönhet/smycken. La några paletter i badrummet för att ha det jag använder nästan varje dag i badrummet och en tanke om att rotera paletterna där finns. Andra saker fick läggas på en bättre plats. Nu ligger hårtrimmern på samma plats som min plattång och hårfön. Lite mera logiskt. Slängde några saker som aldrig skulle användas. T.ex. tejp för att lyfta brösten ifall jag går utan BH. Haft dem i över ett år nu och det ligger fortfarande bara.

Före & Efter

Det som kallas för min hallbyrå är en byrå som är tänkt att ha till skor men kände stort behov av att ha en byrå i hallen men den här var den enda som var smal nog för att inte ta för mycket plats. Därför tycker jag organisering i just den kan bli lite svår. Tricket är nog att inte ha allt för mycket saker egentligen. Fast den är väldigt praktisk att ha.

Före & Efter

När tempot ändå fanns där tog jag tag i nästa låda som hade blivit ännu mer kaotisk. Lyckats bli en låda där allt skräp åker ner. Jag vet inte var jag ska lägga det -låda. En klassiker hos många kan jag tänka mig. Försökte på något sätt rensa ur och organisera om. Samma sak där. En del fick nya hem i form av ett annat skåp eller soporna.
Försökte skapa någon typ av kategorier. Hålla det till sina egna hörn. Vagntillbehör i ett hörn, papper på en plats. Detta kommer troligtvis alltid vara en låda med gott och blandat. Det viktigast för mig nu är att inte mötas av kaos. Ha ett mer organiserat kaos i dessa lådor tills en fin ljus idé dyker upp om hur det kan bli en mer funktionell organisering i dessa.

Gillar

Kommentarer