Det gör mig arg

God morgon mina sköna bönor! Redo för ännu en dag men har lite tankar och frustration inom mig trots att det inte påverkar mig direkt men det påverkar andra. Var inte säker på om jag skulle uppmärksamma detta ämne eftersom många andra gör det. Fast det stör mig så otroligt mycket och gör mig arg.
Ingen har nog missat den nya lagen i delstaten Alabama, du får inte göra en abort där. Du får inte ens göra det om du har blivit våldtagen eller om det är incest. Det är nog ingen chock att det är män som har bestämt det. Hur kan någon ta den rätten från en? Visst abort är inget man ska använda som preventivmedel men ibland händer olyckan med en partner och du kanske inte alls är redo. Om du dessutom har blivit gravid på grund av en våldtäckt, troligen vill du inte ha ett barn med den personen som har gjort något så hemskt mot dig.

Tror inte jag har berättat för er tidigare men jag skulle ha haft ett barn på ca 8 månader om jag inte hade gjort abort förra året. När jag precis hade flyttat till familjehemmet upptäckte jag att jag var gravid. Hade blivit gravid med en man som inte var bra för mig och hade ingen större lust att dras med honom hela livet. Jag hade dessutom flyttat till familjehemmet för att få en chans att börja må bra igen och ta hand om mig själv. Min familj skulle kunna andas och känna att dom inte behövde oroa sig för mig. Mitt psyke har dessutom inte varit stabilt senaste året. Att få ett barn mitt i allt skulle egentligen göra allt mer komplicerat. Ett barn hade gett mig en större påfrestning och det kanske inte hade varit bra för mig eller barnet.
Stundvis kan jag ångra det men i det stora hela var det ett beslut som gynnade mitt liv men det var ingen behaglig upplevelse psykiskt. På något sätt hade jag säkert lyckas ta hand om ett barn men jag ville göra för en gångs skull ta tag i mitt liv och göra det i "rätt ordning". Om jag blev gravid av en olyckshändelse igen skulle jag nog inte klara av att göra abort igen, då skulle jag stå mitt kast. Men att ta ifrån den rätten från en kvinna är helt fel.

Gillar

Kommentarer