Det är inte förkylning

Natten till igår fick hon 40,1 i feber utan några direkta förkylningssymtom. 1177 sa att hon behövde inte åka in under natten eftersom febern gick ner av alvedon men hon borde se en läkare under dagen.

Ringde vårdcentralen det första jag gjorde på morgonen. Dom hade inte någon tid just då men tyckte att hon borde helt klart träffa en läkare. Akuten på Astrid Lindgrens barnsjukhus blev helt enkelt alternativet för oss. Var bara att packa ihop en liten väska för att ha över dagen. Nödproviant åt både mig och henne. Fixa fram resevagnen så vi kunde ta taxi utan några problem.
Vi var på plats klockan 10 och där började den eviga väntan. Efter 1-2 timmar kom två sköterskor och tog emot oss. Sandrea hade precis somnat när dom kom. Hon var inte den gladaste tjejen över situationen då. Tempen skulle tas och den var uppe i 38,8. Hon vägdes också. 13,3 tror jag hon landa på. Hon fick två ipren i rumpan. Då började nästa omgång av väntan i kombination med att jag skulle ge henne vätskeersättning var femte minut. Tror vi väntade i tre timmar tills en läkare kom. Hon hann som tur sova lite.
Läkaren klämde och kände på kroppen och hittade ingen fel. Prover skulle lämnas. Både urinprov och blodprov. Urinprovet var nog den svåraste delen fast ändå enkel. Tillslut fick vi till ett litet prov. Blodprovet tog hon under protest. Sedan var det dags för ytterligare väntan fast i ett mindre väntrum som hade lite mera leksaker som hon kunde leka med. För leksakerna jag hade tagit med var inte roliga såklart. Hon fick mera vätskeersättning att ta under väntan. Tillslut efter drygt två timmar kom läkaren. Troligtvis är det urinvägsinfektion som hon har fått. Provet på urin skulle lämnas på odling för att få veta helt säkert. Vi fick oss med oss fem doser med antibiotika för att klara oss tills svaret på odlingen kommer.

Hon verkar redan piggare efter en dos med antibiotika. Hon har haft så låg temperatur som 37,8 idag tack vare alvedon och ipren idag. Var en otrolig lättnad när jag såg 37 på termometern. Om hon skulle vakna med hög feber i natt eller imorgon bitti då får vi åka in med henne igen. Nu hoppas vi att det går åt rätt håll!

Gillar

Kommentarer