Before the flood

Jag måste verkligen tipsa om en dokumentärfilm som jag och min mamma såg på Viaplay i veckan. Before The Flood. Dokumentären gjordes 2016 men är väldigt aktuell fyra år senare!

I dokumentären får vi följa med Leonardo DeCaprio som är fredstalar för FN och som ger sig in på en resa för att se hur jorden påverkas av miljökrisen. Han träffar olika forskare, dåvaranade presidenten Obama, besöker flera olika länder för att se hur illa det har blivit och hur illa det kommer att bli om vi inte gör något nu.

Även om jag själv har fått upp ögonen senaste året för miljön och vad jag kan göra själv blev den här dokumentären en ännu större ögonöppnare för mig. Blev även rädd för hur det kan sluta om vi alla inte hjälper till med att förändra hur vi lever.
Fick känslan av att Leonardo genuint ville lära sig mer om miljöfrågor och eventuellt försöka ändra sin egen livsstil. Han erkände att det är väldigt svårt att ändra en livsstil som är bekväm och man är van vid, även att han inte har levt på ett miljövänligt sätt.
Det sjukaste är när dom uppmärksammar att det finns dom som förnekar miljökrisen för att dom kommer förlora pengar om dom erkänner den. Vilken nytta har pengar om det inte finns en värld att spendera dom i längre? Hur kan man ens leva i en sådan förnekelse?!

Om du har möjlighet att se dokumentären tycker jag verkligen att du ska göra det!

Gillar

Kommentarer