Åldersnoja vid 25

Igår när Petra var här med sin tjej uppstod en komisk situation samtidigt som det var en gnutta tragiskt. Där satt vi tre tjejer, jag och Petra på 25 år och hennes tjej på 26 år. Alla hade åldersnoja. Hur kommer det sig att vi känner oss gamla redan nu. Stressade över att vi borde hunnit med fler saker i livet. Den skeva bilden av att en borde ha listat ut allt redan nu och gjort allt, ha jobbet, familjen och villan i princip innan du är 30. Okej vissa skapar livet så men många göra inte det.

Jag är långt ifrån att lista ut vad jag vill göra med mitt liv. Tvivlar fram och tillbaka på om jag ens vill ha barn i framtiden. Ingen aning om vilken riktning jag vill gå i. Det enda jag vet är att jag ska lista ut min diagnos så att jag får ett liv som fungerar i långa loppet. Räcker det inte med att veta vad en vill göra idag? Borde du ha hunnit med allt du kan göra på ett liv innan du är 25? Svar nej. Fast av någon anledning vill vi inte tro på det, vi som är nojiga över vår ålder.

Jag kan känna att jag har upplevt mycket som gör att jag känner mig äldre än vad jag är. Upplevelser som har gjort mig mentalt trött och tyvärr inte det jag egentligen skulle ha velat spendera min tid på. Det får helt enkelt ge mig motivation till att börja skapa fler av upplevelser som ger mig glädje och positiv energi.

Gillar

Kommentarer