Albanien | Shkopet

I helgen fick vi egen tid. Bara vi tre. Vi åkte iväg på en utflykt i bergen där landskapet var så vackert att en inte kunde göra något annat än att gapa av förundran. Hur kan moder natur bjuda på ett sånt fantastiskt landskap? Som svensk skulle man drömma om att har råd att kunna köpa med ett hus med en sådan utsikt och här är det nästan vardagsmat. Här finns floder här och var som slingrar sig igenom bergen. Dom förändras med årstiderna beroende på torka . Att kunna åka bil och njuta av landskapet är en lyx.

Resans mål var denna gångbro. Shkopet. En gångbro som används varje dag för dom som jobbar på vattenkraftverket på andra sidan. En mycket läskig väg till jobbet om ni frågar mig. Jag med min dåliga balans, eller problemet var nog att jag spände mig så att det blev ostadigt. Blev aningen läskigt och fick paranoida tankar om att jag kunde ramla ner. Visste inte om jag var orolig för mig eller min kamerautrustning. Blev inte bättre av att gäng med ungdomar bestämde sig för att leka coola bakom oss. Ni vet såna ungdomar som tror att dom är coola som hänger på räcket och hoppar på bron utan att tanken på ett fel steg kunde leda dom rätt ner i vattnet. Lika bra att Gubbe bar Sandrea över bron. Men ingen ordentlig gångväg till själva vattenkraftverket utan en stig längs en brant. De som jobbar där borde få extra betalt bara för det enligt mig.
Det var en fantastisk upplevelse att få se bron och att gå på den. Om ni någonsin åker till Albanien och är i Tirana, åk dit. Ligger cirka 1 timmar utanför Tirana (huvudstaden).

Bakom oss i högra bilden ser ni vattenkraftverket.

Gillar