"Grii"

Vi var på Singö i helgen och träffade mamma. Det var kul att se henne igen. Hade saknat henne lite. Skönt att få komma ut på landet också. Kändes som min kropp behövde det. Blir ett lugn där ute.
Var ute och gick med Enzo själv, det var terapi för själen. Lugnet tog över hela min kropp och själ. Kunde tänka klart. Det är faktiskt det enda jag saknar från min tid innan jag blev mamma. Mina promenader med Enzo, speciellt när vi var ute och gick i naturen. Bara han och jag i vår lilla bubbla. Men skulle inte byta mitt liv ihop med Sandrea mot nåt i världen.

Under lördagen var vi på en liten julmarknad som var på ön. Tror det var första gången jag faktiskt var på en julmarknad. Den var som sagt liten och köpte inget från marknaden men hittade leksaker till Sandrea på loppisen dock. Hon blev mycket nöjd över dem. Senare på eftermiddagen åkte vi iväg till Grisslehamn och åt middag. Dock var maten en besvikelse men en hyfsat trevlig stund hade vi.

Bästa på helgen var dock på promenaden söndag morgon. Jag, mamma och Sandrea gick ut med Enzo. Ner till fårhagen för att låta honom springa. Fårhagen låg bredvid en grishage vilket två i sällskapet tyckte var mycket spännande. Enzo fick vi hålla kolla på så att han inte blev för kaxig mot mammagris. Men Sandrea var helt fascinerad av dem. Vågade inte vara på marken nära dem men log och sa hej. Blandat med att hon ropa "grii". Hon har lärt sig vad gris är från Greta Gris nämligen och nu har hon fått se riktiga grisar. Älskade hur glad hon blev över att se dem. Lilla djurälskaren.

Gillar

Veckans Recept | Tomat och Tacopaj

Har du tacorester kvar sen fredagen? Perfekt! Här har jag ett pajrecept till dig. Gjorde det själv i veckan. Första gången jag gjorde matpaj. Hela familjen älskade den. Ännu en gång blev ja förvånad över hur enkelt det var att göra någon som jag alltid trott varit svårt.

Recept

 • Pajskal
 • Köttfärs(rester) med tacokrydda
 • En halv purjolök
 • En gul lök
 • Tre tomater
 • Riven ost (Texmex)
 • Paprikapulver
 • Olja
 • Salt & peppar

Antingen gör du eget pajskal eller köper ett färdigt. Jag följde ett recept ur Vegetariska Rutiga kokboken.
Skär upp tomater, lök, purjolök och fräs det sedan i olja. Krydda under fräsningen. Blanda i köttfärsen som du har sedan din taco. Rör runt ordentligt i stekpanna så att det andra får smak från tacokryddan i färsen.
Häll blandningen i pajskalen som ska vara i en pajform. Toppa med den överblivna osten från er taco.
In i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
Servera med en klick gräddfil.

Gillar

Black Friday

Nu är det dags igen. Black Friday. Vissa företag kör på Black Week till och med. Vill göra en vänlig påminnelse om att inte överdriva. Ni vet väl antagligen nu att all konsumtion är inte bra för planeten. Speciellt konsumtionen av kläder. Klädindustrin är värre än flygen. Vet att jag har skrivit om det tidigare.
För en som har en lite plånbok är reor väldigt bra. Inför jul då det är en mer eller mindre en press att köpa julklappar till nära och kära. Det kan bli dyrt. Men köp endast var du behöver. Både till dig själv och till dina nära. T.ex. vi köpte ett par skor till Sandrea i tidig julklapp nu för att hon behövde det och sedan fick det blir två leksaker som nu ligger väl gömda. Vet att hon kommer bli bortskämd av andra så kände personligen att vi inte behövde överdriva.

Att tänka på under black friday

 • Köp det du behöver och inte mer
 • Se om någon secondhandaffär rea (vet att sellpy har en kod nu för 10%)
 • Om du har svårt att låta bli att shoppa loss under rea, undvika alla former av affärer
 • Se om du kan beställa ihop med en vän från samma butik för att minska på frakten

Gillar