Gårdagens Look | Dag för mor och dotter

Gårdagen var en fantastisk start på veckan. Lämnade Sandrea på förskolan utan några problem. Hade sedan introduktionssamtal på telefon med förskolan när jag kom hem Deras ord var "Det går jätte jättebra för henne på förskolan!" vilket var otroligt kul att höra som förälder. Jag hade inge klagomål och sa att både jag och Sandrea känner oss hur trygga som helst med dom på förskolan. Hur stolt som helst över att det går så bra för henne där.

Där efter åkte jag och mamma iväg. Lite kvalitetstid som mor och dotter. Började med att mamma fick sin andra dos. Jag satt i bilen och väntade så fint. Hade tagit med mig en bok ifall tid för att läsa fanns men hade videosamtal med gubben istället och uppdatera honom om vad som sagts under samtalet med förskolan och hand blev lika stolt som mig. Efter ca 20 minuter var mamma tillbaka och vi rullade vidare mot Vällingby där shopping stod på schemat. Nödvändig shopping.

Jacka - Secondhand | Kjol -Secondhand | Skor - Zalando | Väska - Secondhand

Jag var ute efter det där lilla extra till hemmet och strumpor till Sandrea. Gick igenom stadsmissionen för att se om det fanns något intressant där men icke. Tycker att det kan vara dåligt skick det som är där ibland. Speciellt på barnavdelningen men det beror ju såklart på vad de får in. Har fyndat några gånger där men gillar first secondhand mer. Dom säljer på kommission där, säljer åt andra och då är det högra kvalité på varorna men samma pris som på stadsmissionen. Tyvärr hade dom stängt igår.
Vi gick vidare och jag köpte en ny foundation och puder. Vill köpa mer miljövänligt smink men just nu kan jag inte motivera ekonomiskt för det så håller mig till Makeup Revolution ett tag till. Bra prislapp och bra produkter. Hittade sen strumpor på Cubus åt Sandrea. Att små strumpor ska kosta så mycket är fascinerande. 69 kronor för två ynka par strumpor. Kan hända att jag har blivit snål när jag generellt köpte kläder för 30 kr.
På Clas Ohlson köptes nya disktrasor som är återanvändningsbara då mina wettextrasor snart är söndertvättade. Dessutom är dessa trasor helt klart snyggare. Något som jag tänkt ett bra tag att jag vill köpa. En noppmaskin blev det också något som också varit på min inköpslista ett tag. Nu kan jag hålla mina kläder fräschare ännu längre. Hittade också nya kuddfodral till mina kuddar i soffan som var på nedsatt pris. Första gången jag köper kuddfodral till soffan så det är inget som händer ofta.

Mycket nöjd med gårdagen och den medvetna shoppingen vi gjorde. Fick tag på saker som jag hade tänkt att köpa men var inte beredd på att köpa det där och då. Hur medvetet shoppar du? Eller blir det mest impulsköp när du är iväg?

Gillar

Kommentarer

Min vecka 37

Den här veckan har haft lite blandat i sig. Började min vecka med att ta tag i källaren. Organiserade bland mina kläder vad som skulle skänkas och slängas. Va skönt att börja veckan med att göra något som hade behövs göras länge. Ska förhoppningsvis få iväg allt snart. Trodde faktiskt att jag skulle hitta mera kläder där nere än vad jag gjorde. Kanske redan fått iväg någon omgång som jag inte kommer ihåg?

Den här veckan har höstkläderna verkligen kommit till användning. Hösten och den underbara kylan som tillhör är verkligen här. Jag njuter nu för fullt att mysa i stickade tröjor och försöka göra snygga looks med det. Som jag har nämnt många gånger så är hösten min årstid.

På tisdagen var det äntligen dags för att sova över oss pappa. Såg framemot det lite. Kul för Sandrea att sova över hos sin morfar. Det har vi bara gjort en gång tidigare under mindre trevliga omständigheter. Sandrea blev trött ganska snabbt på kvällen så vi kröp i ner i soffan på nedervåningen där hon kunde få somna i min i lugn och ro annars hade hon varit för nyfiken på sin morfar.

Hade med mig min bok som jag verkligen har kommit in i att läsa. Det har blivit en del av min kvällsrutin igen. Läser några sidor efter att jag har skrivit av mig. Ett sätt för huvudet att koppla bort lite innan det är dags att sova. Köpte den här boken på Ica faktiskt och är både lite spännande och mysig på samma gång.

Under onsdagen var det dags för mitt läkarbesök som ni fick läsa om igår. Efter läkarbesöket träffade jag äntligen Petra igen. Inte sett henne sen jag åkte till Albanien. Vi har försökt träffas några gånger sen vi kom hem men har alltid varit något i vägen. Sandrea som blivit sjuk eller annat.
Vi gick till ett mysigt fik. Latte och en bakelse blev det efter att vi hade stått och funderat ett tag på vad vi skulle ha. Hon som stod kassan tittade lite undrandes på oss när vi stod där och fundera men blev glad när vi väl bestämt oss. Kom fram till att det var lite lugnare att fika utan min kära dotter med. Tiden försvann verkligen. Helt plötsligt hade det gått nästan två timmar. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Som det brukar bli när vi träffas.

På eftermiddagen kom mamma på besök. Fortfarande här. Glatt återseende. Sandrea blev överlycklig över att få träffa sin mormor igen och Enzo. Även om Enzo mest ignorerar henne. Hon kom som en glad hund mot dörren. Om hon hade haft en svans skulle den ha viftat.
Fick min andra dos av vaccinet torsdag förmiddag. Var en skön känsla av att ha det avklarat. Nu kan jag känna att jag har gjort mitt för att få en slut på pandemin. Under torsdagen hjälpte mamma mig att organisera i köket. Mycket behövligt. Hon är otroligt bra på att se hur en kan placera saker så att det ser bra ut och är praktiskt. Precis vad jag vill ha. Som belöning till oss bakad jag kladdkaka. Var ett bra tag sen jag bakade en enkelt kladdkaka. Oj vad god den blev. Helt lagom söt.

Fredagen blev en ganska seg dag. Mamma blev sjuk och jag kände mig ganska seg efter sprutan. Var ganska skönt att ha Sandrea på förskolan då. Försökte hitta lite energi till bloggen och handla inför helgen. Spelade lite The Sims men var inte riktigt i rätt känsla för det. Men vår lördag blev ganska mysig. Småbarnsång för mig och min lilla dam. Hon var dock lite trött och blyg för en gångs skull. Skulle helst sitta fast mot mig men sen när äggen och sjalarna kom fram då blev det genast roligt. Tror hon trodde att jag skulle lämna henne där men det skulle såklart inte ske. Satt där på marken på en filt med henne. Babysången skedde inne men småbarnssång kör dom ute om det går.

Något som nästan har blivit en grej när mamma är på besök är att beställa kinamat. Det blev inget undantag i lördags. Vågade dessutom testa nåt nytt. Biff med lök och purjolök. Alla blev mer än nöjda med den middagen. Lördagsmys. Försöker annars att undvika att beställa mat nuförtiden. Ska vara extremt sugen eller trött för att göra det.

Positiva händelser under veckan

  • Sandrea tycker om att bli lämnad på förskolan
  • Sov över hos pappa
  • Träffade Petra
  • Gick bra att åka kommunalt
  • Fick en bra läkare
  • Mamma och Enzo kom
  • Tillåtit mig själv att vara seg
  • Sandrea har fler tänder på väg

Gillar

Kommentarer

Träffade läkare

Träffade äntligen en läkare i onsdags efter en lång väntan. Var nervös. Otroligt nervös. Visste inte om det berodde på resan eller om det var för att jag skulle träffa läkaren. Morgonen blev också stressig. Hann nätt och jämnt med sista pendeln för att ha en chans att komma i tid. Pappa som glömde mobilen hemma och sedan en trafikolycka på vägen som gjorde att det blev köer. Så lite stressigt.

Väl på plats och jag satt med läkaren kändes det som en läkare jag kunde ha förtroende för. Just på den här psykiatrin har jag alltid gillat dom personer som jag har träffat. Har känt mig trygg. Det va skönt att han inte var ett undantag.
Vi gick igenom mitt mående idag. Hur livet fungera för mig just nu. Sedan kom vi in på otroligt känsliga ämnen. Om jag skulle börja må riktigt ordentligt dåligt igen. Min oro kretsade runt Sandrea när vi prata om det. En av mina största rädslor är att hon ska se mig må så pass dåligt. Vill inte ens gråta framför henne. Men sen jag fick veta att jag var gravid har destruktiva tankar inte ens existerat i mitt huvud. Har på nåt sätt "skärpt till mig" sen jag blev mamma. Inte tillåtit mig gå ner den vägen. Det är skönt på så sätt.

Vi kom fram till att arbetsträning på 10 timmar i veckan var en bra början. Gärna med något som har med mina intressen att göra. Kanske någon fritidssysselsättning som kan stärka min självkänsla och självförtroende. Hoppas på att både försäkringskassa och arbetsförmedlingen stöttar det. Vill innerligt att det blir steg i rätt riktning nu. Att jag kan få komma igång och känna mig en del av samhället. Som en "vanliga Svensson".

Gillar

Kommentarer